Наистина ли имаме нужда от любов?

23 коментара2/5

3 % от европейците никого не са правили любов, а 30 % от тях рядко си хабят енергията за подобно занимание.


Учудени от резултатите от едно съвсем "прясно" изследване, учени и психолози се питат какво става с либидото на човека и бързат да отговорят на най-често задаваните въпроси.

Вярно ли е, че мъжете имат по-големи сексуални апетити от жените?

Не. Мъжката сексуалност просто е по-очевидна и се задейства по-бързо дори само при наличието на визуален дразнител. В същото време жената реагира на звука, на мириса, на допира. "Освен това - подчертават известните сексолози Милфорд и Гейнъм - мъжкото желание се събужда от хормона тестостерон, а женското - единствено от факта, че някой те желае."


Може ли човек да се откаже напълно от секса, без това да има вредни последици за здравето му?

Зависи дали изборът е свободен, какъвто е случаят с монасите, или наложен от обстоятелствата - развод, смърт в семейството, липса на желание и у двамата партньори. Във всички случаи въздържането от секс се компенсира или чрез мастурбация, или чрез трансформиране на неизразходваната сексуална енергия в работа, в творчество и т.н.

Колко често трябва да се прави любов?

Няма абсолютно никакво правило, защото сексуалните нужди на мъжа и жената не еволюират по един и същ начин. С възрастта жената опознава по-добре себе си и тялото си, по-активно започва да търси и да получава плътски удоволствия, докато мъжът след 40 години постепенно се укротява.
Според статистиката една двойка на 40 години прави любов 2 пъти седмично, докато трийсетгодишните стигат и до 5 пъти.

Вярно ли е, че еротичните желания на жената са най-силни преди и след месечния и цикъл?

Да, но само ако не се предпазва от бременност чрез орална контрацепция.

Ако и двамата партньори вече не се вълнуват сексуално един от друг, какво трябва да правят - да анализират цялостно отношенията помежду си или да търсят нови ерогенни зони?

И двете, казват специалистите.
Двамата могат да прибягнат до отдавна познатите средства – секси бельо и еротична литература, или пък да се ориентират към специални масажи, софт-порно, разговор със сексолог.
Все пак най-добре е да гасят телевизора и да хукват към леглото, преди да им се е доспало.
Най-страшният враг на секса си остава умората!


23 коментарaДобави коментар »

6

От 620.06.2008, 16:06 ч.

Да не са били герой от книги)) Или не живеят в сегашния век? Според мен в сега, 21 век, в България няма човек в секуалноактивна възраст, който да не прави секс или маструбация))

Виж всички коментари за "Наистина ли имаме нужда от любов?".

Още от "Любов"

Какво означава стилът му на целуване

Какво означава стилът му на целуване

Дали той “пърха” върху устните ви като срамежлива пеперуда, или езикът му прониква дълбоко в гърлото ви – начина по който се целува партньора ви може да ви разкрие някои подробности за неговата същност.

Защо не ми върви в любовта?

Защо не ми върви в любовта?

И дали самата аз не преча на взаимоотношенията си с мъжете? Как да го открия? Писна ми да се занимавам с идиоти!

В лабиринтите на сериозната връзка

В лабиринтите на сериозната връзка

Да водим сериозна връзка е истинско изкуство. Изглежда лесно и е мечтата на всяка необвързана жена. С всички предимства и цялата пълнота, които ни дава сериозната връзка , не може да отречем, че има много подводни камъни.