Обичаш ли ме?

21 коментара3/5

Който задава този въпрос, поначало е загубил, а който го чува, се чувства тероризиран.Ето шестте причини, заради които мъжете мразят ужасно да ги питат това.

Неделя вечер. Той тъкмо се е опънал удобно пред телевизора, когато неговата любима принцеса се примъква до него на дивана. Прави го по начин, който не вещае нищо добро. Обръща се към него с нездрава смесица от скука и недоволство, роши косата му и го пита: "Обичаш ли ме?" "Ъхъ - казва той, - знаеш, че да."

И чува до болка познатия отговор: "Защо тогава не ми го казваш?"

Той връща топката: "Защото все ме питаш и не ми оставяш време сам да ти го кажа."

В момента той просто мечтае да го оставят на мира. Ако малката принцеса бе му прошушнала: "Обичам те, малък принце", той сигурно би й отвърнал със същото. Но така?!

При въпроса "обичаш ли ме" той по-скоро чува:

 • "Никой не ме обича". Тя е малко момиченце, което иска всеки ден да се къпе в лъчите на неговите чувства. Но той пък е вече пораснал и сам решава кога да каже нещо и кога да мълчи. А освен това

 • Понякога тя има право.
  Драматичните първи дни на любовта вече са отминали. Последният букет е увяхнал, последната истински нежна ласка беше преди дни. Да, нещата трябва да се обсъдят, но въпросът й въобще не подтиква към откровен разговор.
  Сякаш тя му казва :"В областта на любовта, нежността и вниманието ти пиша четири минус." Унизително - също като в училище!

 • Тя не вижда ли, че я обичам?!
  Всеки може да лъготи "Обичам те". Но кой се държи безкрайно мило с тъста и тъщата? Кой й носи закуската в леглото? Кой любезничи с тъпите й приятелки, кой всеки ден върши неща, които са истински доказателства за любов?! Е, да, ама това се приема за нормалния ред на нещата...

 • Не сега, бебче! Мъжете биха се поддавали по-лесно на провокативния въпрос, ако им го задаваха в разнежваща ситуация. Но жените имат фамозната дарба да питат за любов в потрисащо неромантични случаи.

 • Просто лош въпрос! Чисто езиково той не предполага приятен отговор. "Не", звучи като плесница пред 100 свидетели. А “да” е романтично колкото да подариш ютия на любимата си за рождения и ден. Дори и най-старателният ухажор не би намерил адекватен отговор на този невъзможен въпрос.

 • Винаги тя да е отгоре! Който първи задава въпроса, държи сякаш някак си сметка на другия. Защо мъжът не се примъква до малката принцеса с въпроса: "Обичаш ли ме?" Ами, струва му се някак подло. Защото обикновено има поне 60-70 причини, поради които той обича жена си. И то съвсем различни и ясно дефинирани. Ами да - защото тя иска да гледа филм, преди да заспи, но клюмва още на първите кадри и го зарязва сам пред телевизора. Защото прегаря любимата му манджа точно когато гостите звънят на вратата. Защото киха толкова смешно сутрин и винаги забрави пастата за зъби отворена...

  Ето, колко по-истински и конкретни причини от онова изтъркано, неопределено "Обичам те"?!!....


21 коментарaДобави коментар »

Mimi marinowa

От Mimi marinowa03.02.2010, 13:37 ч.

Разбира се че непрекъснато трябва да казваш на любимите хора че ги обичаш-така ти ги зареждаш с енергия и им предаваш импулси за живот

Виж всички коментари за "Обичаш ли ме?".

Още от "Любов"

Терапия на двойката

Терапия на двойката

„Какво остана от нашата любов" - се пее в една песен... Понякога, уви, не много нещо. Когато човек не знае вече към кого да се обърне, за да приглуши страданието, защо да не потърси съвет от специалист по брачни проблеми.

Началото на връзката – най-определящо за отношенията

Началото на връзката – най-определящо за отношенията

Началото на любовната връзка е изключително вълнуващо, красиво, но и неубедително.

Любовта и как тя влияе върху хората

Любовта и как тя влияе върху хората

Какво е любовта? Къде се крие онова мистериозно усещане, онова гъделичкане в стомаха, което чувстваме, когато срещнем любовта.