Само приятели?

22 коментара0/5

"Нека бъдем само приятели..." Колко пъти Ви се е случвало да Ви кажат това?

И то да Ви го каже човекът, когото харесвате, от когото се интересувате, който някак осмисля живота Ви, който Ви кара да се смеете истински, който Ви липсва истински, към когото изпитвате някакво необяснимо привличане, който въобще Ви кара да се чувствате живи и бихте направили всичко по силите Ви, за да може и той/тя да изпита нещо към вас и да успеете да станете по-близки?

А замисляли ли сте се колко пъти това би го каза мъж и колко пъти жена? ...
Мислите ли, че мъж въобще би го казал някога? Би ли го казал ако не е женен, няма си сериозна приятелка и Вие сте наистина красива?

А какви са причините да го каже една жена? И Вие като мъж въобще бихте ли я разбрали?

Колкото и да сме образовани, интелигентни и изискани ние, хората, си оставаме животни и това ни прави подвластни на правилата на игра, създадени от Майката Природа. А те са много прости - трябва да се продължи поколението. Ако не се опитваме да търсим твърде далеч смисъла на живота ще разберем, че каквото и да правим, колкото и да се борим, каквито и върхове да покоряваме, каквито и постижения да побеждаваме, каквито и новости да откриваме и както и да живеем ние сме тук, за да създадем някой, който ще дойде след нас.
И този простичък смисъл е закодиран в мъжа и жената по следния начин: Мъжът е този, който трябва да предложи материала за поколението, негово задължение е да се множи, а жената е тази, която прави естествения подбор.
Не твърдя, че мъжът иска секс на всяка цена, но при него критериите са малко по-занижени. Докато жената, следваща два свои основни инстинкта прави по-сериозен избор сред морето от кандидати.
Първият е желанието да бъде с по-силния, с победителя. Не случайно в природата мъжките екземпляри се борят за надмощие преди да бъдат избрани от женската. А сред хората, където психологическите фактори понякога оказват надмощие над физическите е възможно да бъде избран по-слабият, поради силния майчин инстинкт на жената, която търси някой за когото да се грижи.

Така че, уважаеми господа, когато Ви откажат, това означава, че просто не пасвате на виждането на конкретната жена за неин бъдещ партньор. А вие, скъпи дами, когато един мъж Ви откаже, може би трябва да се позамислите и да разберете, че все още има джентълмени по света, който не го правят просто защото им харесва.

Но винаги има място за допълнително ухажване, убеждаване, лека игра на криеница... за до опознаване все пак.
А и ние, като хора, имаме способността да мислим и да се променяме.
Вярно е, че мъж и жена е много трудно да бъдат истински приятели - винаги чувствата на единия са по-силни, но все пак един свой човек като шпионин сред врага може само да помогне.

Така че - успех! ... и нека бъдем най-напред приятели...

16.02.2004/Unknown

22 коментарaДобави коментар »

Martin

От Martin

Напълно съм съгласен с Molin и Ани.

Виж всички коментари за "Само приятели?".

Още от "Любов"

5 неща, за които щастливите двойки умеят да говорят

5 неща, за които щастливите двойки умеят да говорят

Разговорите са важни за всяка връзка, но изглежда темите на разговор са още по-значими. Умението да се говори по няколко сериозни теми е сигнал за това, че двама души наистина са щастливи един с друг и се обичат. Вижте 5 неща, за които щастливите двойки умеят да говорят.

 Дебел или слаб – има ли значение, ако сте влюбени?

Дебел или слаб – има ли значение, ако сте влюбени?

Обичате ли едрите мъже или си падате само по слаби манекени? Склонна ли сте да се влюбите в дебел мъж без причината да са парите му? Някои хора просто имат силно влечение към по-пухкави партньори, намирайки ги за изключително добродушни и мили.

Любов и приятелство – врагове или спътници в живота?

Любов и приятелство – врагове или спътници в живота?

Навярно любовта и приятелството могат да съществуват безконфликтно единствено в рамките на една връзка. Иначе е разпространено схващането, че приятелството между мъж и жена е лудост.