Флиртът – между секса и любовта

22 коментара0/5

Забравете консервативното си мислене и предразсъдъци! Нека не говорим и за голямата, изпепеляваща любов. А в началото на лято нека възкресим и си припомним многозначещите ръкостискания, тръпката по тялото, дългите целувки на пейката в кварталната градинка

Господи, каква сладка целувка, след което се питаш: “Абе, какво ми става? И какво ще последва от всичко това?”

 


По всичко личи, че в забързания и прагматичен век, в който живеем, ни липсва именно лекото увлечение, закачката, полузагатнатите намерения, с една дума флиртът като форма на контакт и неангажиращо и еуфорично общуване. А иначе, колкото и да се е променил животът, колкото и труден да е делникът, истината си остава една: животът е сцена (както би казал Шекспир) или в по-съвременен вариант: всичко е кино, филмова лента с определен сюжет, с главни и второстепенни роли. А човек сам си ги избира.
Но за да се отдадеш на флирта, трябва да се освободиш от себе си.
Често млади дами казват: „Как искам да се влюбя!" Но това, прощавайте, не е анонс за флирт, а предвкусване на радостта от дългата бяла рокля, клетвата за вечна любов и... Менделсонов марш. Прекалено сме сериозни. Или просто комплексирани и само цъкаме колко са свободни в действията и в приказките си европейците.
И така сме устроени, че тръгвайки от преплетените пръсти, целувките, дългите прегръдки по здрач, неминуемо, подсъзнателно или не, започваме да мислим за последиците - СПИН, презерватив или друго, дори си представяме деня, в който ще трябва да решим да запазим или не детето.
Това вече не е флирт, а очакване за брак, както вече споменахме.

Ако искате истински да изживеете авантюра, не мислете за утрешния ден. Къде остава място за изненадата, ако всичко премерите и предвидите?
Бъдете по-романтични, по дяволите! Търсенето на чувства не извисява. Поставете си ограничители, не тръгвайте към висшите, грандиозни, съдбоносни цели.
“Една целувка, нищо повече. Имаме си доверие, нали?" При тези условия всичко е точно и изключва всякакво безпокойство - духът и разумът ви остават свободни.

Добре, ще кажете вие, да флиртуваме...
Но как и с кого? Отговорът е елементарен - ами с някой, който ви привлича. Не е необходимо да ходите при врачки или да ви гледат на кафе, за да узнаете какво ви чака и кой ще се изправи на пътя ви.
Тук съдбата не играе съществена роля.
Проявете любопитство, огледайте се около вас.

Флиртът е възможен само с мъж или жена, които са в добро настроение и благоразположение на духа, и, разбира се, които са добре сложени. Никой не тръгва да флиртува с агресивни, депресивни, раздразнителни и мрачни натури...
Може да ви се случи с колега от службата.
Но при положение че поставите ограничители на връзката си. За да не се разчуе, за да не нараните някой...
Ето мъжа, който с удоволствие би работил с вас над колоните с цифри или пък да обсъдите общ професионален проблем на чашка кафе...
Жените често обичат да флиртуват с няколко мъже наведнъж. И в това няма нищо развратно, при положение че изходните позиции са добре очертани. В този случай контактите -директни, по телефон, на улицата, са наистина тонизиращи.

Много често мъжете започват флирт с добре подбран виц, с който стават интересни. Следват продължителни погледи, съучастнически смях, малки подаръчета, бутилка вино, изпита заедно. Той забелязва, че дамата на сърцето му има кожа като кадифе, нови обувки, червен сутиен...
Той винаги е на мнение, че тя е прекрасна, чаровна, независимо с какво е облечена.
И така, играта започва. Тя може да бъде под формата на провокация, на мнимо и нарочно словесно кръстосване на шпаги, нещо като дуел, който те възбужда, възпламенява, стимулира.
Въпросът тук е кой ще бъде по-находчивият, по-изобретателният, с по-гъвкаво сиво вещество. Това е флирт, но от висша класа!

Колко му трябва на човек - два чифта очи, двайсет пръста, две глави и евентуално предсказание за страстна прегръдка.
И така, нека във века, в който хората не се целуват достатъчно, възкресим тази малко поостаряла форма на взаимност и да я поставим точно на мястото й - между чистия секс и платоническата любов.

13.06.2004/rozali.com
 

22 коментарaДобави коментар »

Mimetoo

От Mimetoo16.01.2010, 08:54 ч.

тези хора много хубаво си прекарват за разлика от мен ;( ;(

Виж всички коментари за "Флиртът – между секса и любовта".

Още от "Любов"

Любов по сметка

Любов по сметка

Някои казват, че има два вида любов – любов по сметка и онази истинска и чиста любов, която ви заслепява за материалното в живота. Но наистина ли любовта има две лица?

Почивката, която отново ще разпали страстта ви

Почивката, която отново ще разпали страстта ви

Ако сте се превърнали в двойка тип “щастливи пенсионери”, ето как да направите връзката си освен щастлива, но и страстна, различна, екзотична. Отидете на почивка, но не каква да е.

Подаръците искат жертви

Подаръците искат жертви

Сладникав аромат на мимоза, смесен с приятното ухание на мъжки парфюм и шоколад – така ухае твоя любим преди празниците. Той е във вихъра на новогодишното търсене на подарък за теб. Смили се над него, прошепни му нежно какво най-много би ти се искало.