“Онази любов”

4 коментара3/5

Тя винаги идва през пролетта - буйна, напориста, често „зелена" и мимолетна. Това не е голямата любов, за която човек си мечтае от детството, а често един експеримент, повторение на началото.Просто любов свободна, без ограничения и разписания, без клетви и обяснения, без взаимни договорености и бъдещи планове. Любов просто за удоволствие. Така, както децата опитват непознатото, без да знаят дали ще им хареса или не...
Идеалният случай би бил да срещнем истинския мъж или жена и веднага да се разберем по всички въпроси - сантиментални, социални, финансови и сексуални. Може би този вариант съществува, но ние бихме могли по-скоро да го сравним с четирилистна детелина. Разпространена практика е да по-скалъпим нашата връзка с подръчни средства. Получава се нещо като орангутан, който гали през нощта и яко скача по нервите през деня!

А физическата любов е нещо много различно. Различно и не за всеки, който на теория би желал да изживее „изключителната" авантюра с лекия привкус на забранен плод и сладостта на млечния шоколад с лешници. Нищо повече. Една млада, луда любов. Страстно увлечение, секс, самоотдаване без грижа за утрешния ден.

Статистиките показват, че подобни истории настъпват много често през пролетта и задължително там, където не ги очакват. В напълно неподходящо време и място, но с шеметни последици. Това са моменти, които наистина би трябвало да уловим в полет или крачка, независимо на каква възраст ни се налага да ги преживеем. Според едно младо, 20-годишно момиче това е все едно да гледаш ленива котка, която се протяга и сладострастно ближе лапичките си. Партньорът (ако сте жена) трябва да бъде “ларш” и шегаджия. С него лесно се живее, яде, разхожда, спи и смее. След третата чашка луди пламъчета заиграват в очите му, а за това не е необходимо да е син на Аполон.

Как да отличим моментното увлечение и мимолетната страст от истинската любов?

Въпросът важи особено за „новаците". При тях обикновено нещата стоят по следния начин: В началото на XXІ в. не са нужни месеци и дни, за да се стигне до среща. Това става веднага (може и в 5 ч сутринта) или не става! Твърде далеч сме от класическите сцени, в които седмици наред се виждаме за по час-два на обществени места, пием кафе до полуда, ходим на кино и тайно си пускаме по някоя ръка, разменяме си телефонните номера, но често мълчим в слушалката... Всичко това, както казват поетите, е литература.
Днес, току-що запознали се, ние вървим прегърнати по улицата, оживено говорим за хороскопи и номерологии, доказваме си с еротично звучене, че си подхождаме и ни очакват незаменими минути. И така лесно и елегантно се разбираме за мястото на уединението. А след това всичко е фантазия и... ако се получи!
И все пак всяко физическо увлечение е призвано да продължи поне известно време или да се превърне в нещо по-сериозно и ангажиращо. Но и тук има определени правила на играта, които би трябвало да се спазват.
Първо, започваме да се срещаме често, на определени интервали. Ако обаче контактите ни станат всекидневни, значи нещата стават сериозни.
Ако искате да задържите един мъж, избягвайте въпроси и забележки от рода на:
 • „Знаеш ли колко е часът?"
 • „Не съм ти слугиня!"
 • „Само това ли имаш да ми кажеш?"
 • „Какво ново при теб?"
 • „Добре ли се разбираш с майка си?"
 • „Вкъщи ли си беше снощи?"
 • „Върни се, когато можеш."

Физическата любов, дори и мимолетна, е елегантна. Тя изключва прояви на нетолерантност или грубост, освен ако това не е част от нрава на един от влюбените.

Е, разбира се, могат да се случат и забавно-неприятни изненади.
Кои са те:
 • Гаджето да забрави името ви.
 • По улицата той да върви пред вас, а вие да го следвате като „кученце".
 • Да забрави да ви подаде ръка, когато слизате от превозно средство.
 • В един хубав слънчев ден да разберете, че тайничко е споделял постелята с най-добрата ви приятелка.
 • Да се самопоканва често.
 • Да ви зареже или да се опита да ви прехвърли на своя най-добър приятел.
Всичко това би могло да се преглътне и романът да приключи по взаимно съгласие, но често се намесват чувствата, особено ако това е „първата свалка" и нещата не са преиграни. Тогава с часове прекарваме пред немия телефон, не смеем да мръднем от стаята, преживяваме...

Един съвет към тези, които тази пролет ще срещнат любовта. Както и да наричате това чувство, колкото и да искате то да продължи, бъдете сдържани и хитри:

Не откривайте картите си, изчакайте, правете се временно на много заети. Дори и да сте увлечени, не разкривайте слабостите си.
Времето ще покаже дали принцът е принц или... шут!


03.04.2007/rozali.com

4 коментарaДобави коментар »

мери

От мери02.03.2009, 17:41 ч.

аз имам такава врьзка в момента и да ви кажа че рано или кьсно свикваш да идва и да си утива без вьпроси кафета подарьци а само секс.Искам да е сериозна врьзка но така караме вече 5месец-свикнах няма начин така е поставил...

Виж всички коментари за "“Онази любов”".

Още от "Любов"

Възможни ли са връзките от разстояние?

Далеч от очите, далеч от сърцето?

Далеч от очите, далеч от сърцето... или възможни ли са връзките от разстояние?

Да освежим връзката предпразнично

Да освежим връзката предпразнично

Най-светлите празници наближават. Бъдни вечер, Коледа и Нова година чукат на вратите ни и с трепет очакваме да ги посрещнем.

Мъжете обичат жените по свой начин

Мъжете обичат жените по свой начин

Жените винаги се оплакват, че мъжете не знаят да обичат, не могат да показват чувствата си или пък не искат. А всъщност често проблемът е в жените, които не разбират мъжете и техните начини да показват любовта си.