Къде е подходящият?

35 коментара5/5

Надхвърлили 30-те, много жени се чувстват самотни и объркани. Преживели разочарования от любовните си връзки, напуснати от партньор и прекъсвали отношения, те не разбират защо в любовта все не им върви.

Къде е подходящият?
Къде е подходящият?

За да си осигури трайна връзка, една жена трябва да открие своята женска същност, която не се срамува да каже: "Имам нужда от мъж".

Тази потребност, ако е правилно заявена, привлича мъж, но прекалената или отчаяна нужда може да го отблъсне. Ако жената презглава се впуска във връзка, това, разбира се, е изява на нейната по-емоционална "венерина" същност. Но в такъв случай нуждата от мъж е прекалено голяма, за да привлече подходящия.

Границата между нужда и отчаяна нужда трудно може да се установи, затова много жени отричат и двете си потребности. Те са типичните мъжкарани, чиято философия и поведение гласят: "Аз мога и без мъж!" Зад подобна позиция обаче не стои истинската им потребност, която е: "Аз силно се нуждая от мъж, но просто не зная как да го задържа."

За да намерите подходящия, първо трябва да разучите своята женска страна. Тя включва качества, които се придобиват - не са дадени по природа на всички представителки от нежния пол. Например артистичност, мекота, съобразителност, отстъпчивост. И не на последно място самочувствие.

Когато жената живее, без да зависи от мъж, с нея се случват вълшебни неща. Тя разбира, че има нужда от любим, вярва, че ще го намери в подходящото време и място и не ограничава тази своя вътрешна потребност.

Едва когато сте самоуверени, спокойни и силни сами, можете да привлечете подходящия партньор. Тази увереност се придобива, когато жената изпитва удовлетворение от грижата за себе си, от приятелствата с жени, от самочувствието, което не зависи от мъжкото внимание.

Не забравяйте, че мъжът се обвързва емоционално, когато успява да закриля жената. Той изпитва все по-голяма интимност винаги, щом успее да удовлетвори партньорката си. Жената пък изпитва по-голяма интимност предимно, когато получава и приема любов и подкрепа. Това е съществено разграничение, което трябва добре да се осмисли.

Например двойка се приближава до врата на заведение. Жените, които са свикнали да правят всичко сами, избързват, отварят вратата и изчакват мъжа да мине. Т.е., дават на другите това, от което самите те имат нужда, а така само засилват склонността си да дават, без да получават.

Как е редно да се постъпи в случая? Забавете темпо, изчакайте мъжът да мине пред вас и да ви отвори вратата, а вие му благодарете.

Много от съвременните жени не разбират своята женственост. За да я изразите, трябва съзнателно да правите жестове, които да подчертават необходимостта ви от закрилник, а не да се показвате като справяща се с всичко.

35 коментарaДобави коментар »

SVETLA

От SVETLA29.06.2009, 12:47 ч.

ISKKAM DA KAJA NA TAZI DAMA 4E SILATA NA JENATA E V NEINATA SLABOST.UMNATA JENA UMEE DA SE PRAVI NA PO-GLUPAVA.

Виж всички коментари за "Къде е подходящият?".

Още от "Любов"

Каква е тайната на щастливия брак на Кристен Бел и Дакс Шепърд?

Каква е тайната на щастливия брак на Кристен Бел и Дакс Шепърд?

Каква е тайната на щастливия брак? Докато експертите по междуличностни взаимоотношения, както и много женени двойки търсят отговора на този въпрос, актрисата Кристен Бел изглежда е разбрала каква е тайната, съдейки по нейния брак с Дакс Шепърд.

Задръж нощта...

Задръж нощта...

Въпросът за сподееното удоволствие от секса е твърде деликатен. Нещо повече, от незапомнени времена. стане ли дума за полов живот, ние всички автоматично претворяваме известната сцена със заека и костенурката.

Когато откриете любовта на живота си

Когато откриете любовта на живота си

Когото се запознаете с Него, не правете първата крачка към създаването на любовна връзка.