„Модните тенденции" в секса и любовта

6 коментара0/5

Какви са „модните тенденции" в секса и любовта през следващата година. Съгласно резултатите от направени анкети в Розали ще ви ориентираме какво наистина мъжете и жените мечтаят да се случва в леглото им и извън него.


Бъдещето е такова, каквото си го направиш, а това с пълна сила важи и за любовта, и секса.
Първа тенденция:Бракът е мъртъв. Да живее верността!
Моделът „докато смъртта ни раздели" се е стопил безвъзвратно, казват сексолозите. Той се оказал нефункционален, защото бракът изчерпвал само една от многобройните игрови възможности в междуличностните отношения. Въпреки това обаче моногамията е твърдо на мода. „Един/а за момента" не означава обаче автоматически „един/а завинаги...".

Какво показва анкетата? Тя дават шанс на продължителните връзки. Повечето твърдят, че продължителността на връзката е гаранция и за по-добър и хармоничен секс, и при това мъжете процентно са повече от жените (72,2 срещу 61,8%). Само при въпроса дали в бъдеще ще се отдава предпочитание на стабилността пред еротичните върховни полети, липсва пълно единство на мненията: над 40% отговарят „да", но точно толкова са скептично настроени.

Учени се опитват чрез опити върху мишки да открият „перфектния съпружески ген" (наследствената основа, която би трябвало да осигури моногамията), но засега резултати налице все още няма. Въпрос на време е обаче изневярата да стане „лечима" с помощта на генната терапия.

Втора тенденция:Сексуалното привличане все no-рядко се възприема като въпрос възраст или на идеална красота.

По мнение на специалистите има отлив от заблудата, че сексуалността е тъждествена на перфектността. Стандартното ни въздейства повърхностно, защото е лишено от загадъчност, твърдят те. Но тъй като перфектното винаги подлежи на оперативно „правене", по тази причина то губи не само от очарованието си, но и от стойността си.

Какво показва анкетата? 62,5% от жените и 59,2% от мъжете смятат, че насладата от секса е правопропорционална на възрастта. Голям брой мъже и жени смятат, че особено важно, за да имаш самочувствие в леглото, е да се поддържаш във форма през цялото време. 28,6% от мъжете и 2% от жените са на мнение, че перфектният външен вид (грим и облекло) е важната предпоставка за добрия секс.


Американски учени са доказали, че жените, които в младите си години (до 30-годишна възраст) са формирали силно личностно излъчване, късно са много по-атрактивни от останалите. При мъжете е обратното: красотата в млада възраст е само трамплин за по-късното им личностно излъчване.
В крайна сметка сексуалната атрактивност е въпрос на излъчване, независимо от пропорциите на тялото и от възрастта. Това не означава, че трябва да чакаме да остареем, за да станем по-секси, а точно обратното - да вземем мерки за тялото си навреме, т. е. да го „заредим" с излъчване.
Без съмнение новото мото на естествената сексуалност трябва да гласи:
"Спорт и медитация вместо грим и пластични операции!"
Трета тенденция:Приключенията на фантазията - най-невинното бягство от действителността.
Става дума за разумно дозирано “инжектиране” на нервните клетки. За да преодолеят стреса и скуката, хората в бъдеще ще имат потребност да преживяват сексуални приключения, които не крият никакъв риск за тях, смятат сексолозите. Навярно порно-филмите в бъдеще ще бъдат изцяло изместени от виртуалния секс. Няма да ви се налага да правите нищо друго, освен да натиснете някое копче или да кликнете с мишката и да си изберете любовно удоволствие от менюто. Това изневяра ли е всъщност?! Независимо дали става дума за „чатене" „онлайн" или за дистанционен секс, при който сексуалните „оръдия" са с компютърно насочване, електронната интимност е най-нашумялото и нарочено нещо.

Какво показва анкетата? Сексуалните фантазии са налице, но с подвита опашка. Заради страх от СПИН или от нерешителност, но почти никой от анкетираните не изживява секса такъв, какъвто наистина си го представя (с изключение на безопасното самозадоволяване).
„Най-сбъднатата" сексуална мечта се оказва секс на необичайно място (напр. в асансьор). Резултатите са повече от плачевни: 58,4% от жените и 42,9% от мъжете правят значително по-малко секс, отколкото в действителност желаят. Почти 1/3 от тях се опасяват, че всички останали изпитват по-голямо удоволствие от секса, отколкото те самите.

Сексът си остава строго индивидуално занимание, дори за някои той все още е табу тема, което автоматически означава, че носи в себе си достатъчно скрит потенциал. Въпреки че сме изпробвали твърде много възможности, за да си доставим взаимно сексуално удоволствие, твърде малко сме се занимавали с въпроса как точно, по какъв начин можем да дадем на тялото си това, което наистина му е необходимо.

Трябва всички да помислим...

17.12.2007/rozali

6 коментарaДобави коментар »

Neti

От Neti16.04.2008, 17:54 ч.

Модерни тенденции ли, мъжете станаха жени и взеха да си правят интимни среши, а жените си гледат децата и да не искат много от мъжете в леглото, защото те са в стрес от заобикалящите ги проблеми и са уморени, не са в...

Виж всички коментари за "„Модните тенденции" в секса и любовта".

Още от "Любов"

Фън шуй съвети за любовта

Фън шуй съвети за любовта

Древното китайско изкуство за хармонизиране на енергията Ци, с други думи фън шуй, предлага начини, с които любовта може да продължи вечно.

Как да го изненадам за Св. Валентин?

Как да го изненадам за Св. Валентин?

Да, знаем, всичките тези сърчица и демонстративно показващи любовта си хора около вас меко казано ви дразнят, дори депресират, но, хей, погледнете от розовата страна на нещата (а предвид всичкото това розово и червено в този празник, не би трябвало да ви е трудно).

Как да поддържате близостта с любимия човек

Как да поддържате близостта с любимия човек

В много любовни взаимоотношения съществуват проблеми с интимността – било тя сексуална, емоционална или пък и с двата вида едновременно. Ако във взаимоотношенията ви с вашия партньор усещате липса на близост или казано по друг начин - емоционална интимност, разберете как да разрешите този проблем.