Любовта ни дава сили...

28 коментара5/5

За какво друго да сме благодарни на живота, освен за най-ценното, което имаме – всички близки и любими хора, които са около нас.


Рядко се замисляме, че именно любовта към най-близките е това, което ни дава сили да продължаваме да се борим, да постигаме успехи и да съществуваме.
Любовта е тази, която ни осмисля живота и ни кара да се чуваме удовлетворени от самите себе си.

Замисля ли сте се какво може да ви направи щастливи за дълго? Дори завинаги. Не, това не е да ви назначат на мечтаната работа, не е да изглеждате страхотно и неотразимо, не е да спечелите шестица от тотото. Всички завидни успехи ни носят щастие, но то е моментно. Дори научно е доказано, че и най-невероятните финансови и професионални успехи носят осъзната радост на човек от няколко минути до няколко часа. След това свикваме и продължаваме да живеем живота си, може би по-добър, но не по-щастлив.

Любовта ни дава сили...

Истинското щастие идва от любовта, която изпитваме към хората около нас.
Любовта към любимия мъж, любовта към децата, любовта към родителите, любовта към приятелите. Любовта към всички тези, на чието рамо може поплачем, когато сме сломени и всички тези, на които може щастливи да споделим радостта си, без да се притесняваме от завист и клюки.

Рядко се замисляме, че без любовта, която отдаваме и получаваме от любимите хора, сме загубени. Бихме се сринали емоционално, духовно, дори физически. И все пак често я поставяме на заден план и си казваме: „Има време да покажа чувствата си, сега имам по-спешни неща.“ И точно тези хора, които са я открили, най-малко я ценят и най-много я пренебрегват. Останалите копнеят да я срещнат и осъзнават, че точно тя би осмислила живота им.

Какво по-подходящо време да се замислим за всичко това от празничните дни в края на годината. С нетърпение очаквате да настъпи Нова година, защото вярвате, че ви предстоят само положителни емоции и красиви събития.
Именно тези неща копнеете да споделите с най-близките си. Не се бавете, а им засвидетелствайте любовта си. Покажете им колко държите на тях, опитайте да преосмислите поведението си. Няма начин да не сте грешили. Реванширайте се! Бъдете открити и добри. Не си казвайте „какви са тези глупости“, а отдайте цялата любов и положителни емоции, на които сте способни. Не позволявайте животът ви да премине в отлагане на моментите, които да споделите с най-близките си. Казвате си догодина. Защо да чакате, като това е най-важното?

Любовта ни дава сили...Догодина може да е късно. Ще сте изтървали ценни мигове от краткия ни и преходен живот. Кое е по-важно от това да дарим любов и красиви, ценни мигове. Нима парите, работата, задръстванията, пазаруването са по-важни от любимите ни хора, че всекидневно им отдаваме повече енергия и внимание, вместо да се сетим да кажем мила дума и с нежен жест да засвидетелстваме любовта си.

Всички ние го правим в определени моменти. Отделяме повече време на маловажните неща и загърбваме стойностните, защото те обикновено са платонични и духовни. Живеем с илюзорната представа, че животът е вечен и има време за всичко. Не, няма. А дори и да имаше, най-важните неща винаги трябва да са на преден план.

Посрещнете 2009та с надеждата, че ще е една от най-красивите и най-успешните ви години. Посрещнете я и с твърдото решение, че вече ще имате повече време за близките си и повече сила да показвате любовта си.
Защото да покажеш чувствата си не е признак на слабост, а точно обратното – признак на сила и духовно осъзнаване.

Любовта ни дава сили да обичаме, да творим, да живеем. Банално? - Не! Гениално!

29.12.2008/Деси Великова

28 коментарaДобави коментар »

Darina

От Darina04.02.2011, 11:31 ч.

аэ сам влюбена

Виж всички коментари за "Любовта ни дава сили...".

Още от "Любов"

Да изберем любовта

Да изберем любовта

"Може би любовта е да позволиш на хората да бъдат такива, каквито трябва да бъдат." Хауърд Джоунс, певец и композитор

Изненади за Св. Валентин

Изненади за Св. Валентин

Да бъдем оригинални на Свети Валентин не е никак лесно. Денят на влюбените се е превърнал в един от най-комерсиалните празници по света. Това обаче не ни спира да го празнуваме и да плануваме как да изненадаме половинката си на 14ти февруари.

Няколко заблуди за  мъжете и жените

Няколко заблуди за мъжете и жените

Между мъжете и жените съществуват значително повече различия, отколкото изглежда на пръв поглед.