Заблудите, които ви задържат при него

0 коментара0/5

Знаете, че е време за ново начало и да сложите край на тази токсична връзка, но също така сте възпрепятствани от собствените си страхове и заблуди. Не сте единствените, а страховете ви всъщност са съвсем неоснователни, но ще го разберете чак след като приключите с взаимоотношенията си с този човек.

Заблудите, които ви задържат при него

Ако връзката ви отдавна няма бъдеще и отдавна ви взема повече, отколкото да ви дава, то почти сигурно е, че страхът да не останете сами е основната заблуда, която ви пречи да сложите край на всичко и да си кажете "Чао" с мъжа, който няма нищо общо с перфектния за вас. 

Страхът от самота

често се прокрадва, когато дълго време сте били с един и същи човек. Тогава ви е трудно да си представите живота без него, вярвате, че сте пропаднете в дупка и ще ви обземе депресия, лягайки си и събуждайки се сами в леглото. Дотолкова сте свикнали с това да бъдете с някого, макар и да не сте били щастливи, че ви е трудно да си дадете почивка, да поемете въздух и да се "рестартирате", така че да си дадете шанс за нова и по-похубава връзка с друг мъж. Да, в началото ще сте сами, но това няма да е за дълго. Мислете позитивно и така ще привлечете подсъзнателно правилния човек за вас. 

"Той не е чак толкова лош, всеки има своите недостатъци."

Това е другата разпространена заблуда, която въздържа много жени да сложат край на токсичната си връзка, която ги кара да се чувстват използвани, уморени, потискани, разлюбени. Мислят си, че всъщност правят малък компромис, прощавайки това-онова на партньора си, но не си дават сметка, че правят най-голямата грешка - да жертват винаги себе си в тази връзка по този начин. Наистина всеки има недостатъци, които заслужават да му бъдат простени, но има и компромиси, които не бива да правите. 

5 неща, с които жените не бива да правят компромис в любовта >>>

Ако сте живели с един човек дълго време, имате общо жилище (квартира), но по някаква причина вече нищо не ви задържа заедно, единствено

Страхът, че няма къде да отидете може би ви кара да спите още под един покрив.

Тези двойки се превръщат в квартиранти - всеки си готви и се храни поотделно, всеки спи в отделно легло и стая. Това са обичайно по-възрастни двойки, които не желаят на средна възраст да слагат ново начало в живота си и предпочитат да оставят нещата в застой. 

17.05.2018/Ели Йорданова

Още за: връзка, любов

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Заблудите, които ви задържат при него".

Още от "Любов"

Не игнорирайте тези 9 признака на провалящата се връзка!

Не игнорирайте тези 9 признака на провалящата се връзка!

Много често партньорите се самозаблуждават, че отношенията им са наред, макар че и двамата усещат, че края на връзката им е неизбежен. Проверете дали това не се отнася и за самите вас.

Как инерцията ни повлича?

Как инерцията ни повлича?

За всяка дълга връзка е съвсем логично в един момент да тръгне по вече предначертана траектория и да се движи напред, единствено ръководена от инерцията.

Притеснителен или необходим е спорът в една връзка?

Притеснителен или необходим е спорът в една връзка?

Спорът е начин да изясните проблемите във любовната си връзка и да възвърнете хармонията в нея. Със сигурност е по-добре да спорите с половинката си, отколкото да си мълчите и да се сърдите, което не води до нищо градивно.