Златни правила за любовни скандали

От 0 коментара0/5

Няма връзка без скандали, но пък и всяка връзка се нуждае от такива. Скандалите освобождават натрупаното напрежение и имат положителен ефект върху любовта, стига да спазвате златните правила за водене на спор с любимия.

Златни правила за любовни скандали
 © Сн.: iStock.com

10 златни правила за водене на спор:

Не си премълчавайте, а кажете всичко, което имате да казвате. Недоизказаните неща рано или късно отново ще са повод за скандал.

Не спорете с партньора сина публични места или в компанията на други хора. Любовните скандали трябва да си остават зад кулисите на четири очи. За вас това може да е спор за изпускане на парата във връзката ви, но околните може да приемат доста по-драматично и сериозно спора, приемайки го като грешен индикатор за това какъв човек сте и какви са взаимоотношенията ви с партньора.

Не намесвайте в любовните си скандали трети лица като арбитър. И не давайте за пример трети лица, тяхното мнение и техния любовен живот, проблеми, щастливи моменти и прочие като средство да излезете победители в спора и да постигнете своето.

Не се отклонявайте от целта, която преследвате, чрез воденето на спор. Ако пък такава липса, то може би има някакъв проблем във връзката ви и на който всъщност трябва да обърнете внимание.

Не използвайтеултиматуми и минали събития с цел да решите настоящи проблеми. Обичайна грешка, която много двойки правят, е да използват минали прегрешения на партньора (дори да става въпрос за единичен случай) като средство да спечелят спора. Но този ход обикновено има обратен ефект и води до ескалиране на любовния скандал.

 

Златни правила за любовни скандали

 

Ако спорът излезе извън контрол, стигайте се до безцелни викове и обиди, преминете в режим “Изчакване” докато и двата се успокоите и започнете отново да разсъждавате трезво, а не да спорите само под влияние на емоции. В противен случай ще си кажете много неща, които не мислите и за които ще съжалявате.

Няма да постигнете нищо, ако не умеете да изслушвате опонента си. Едновременните викове само ще изнервят още повече обстановката, а решение така и няма да намерите на любовните си проблеми.

Не използвай слабото място на партньора, за да излезете победители в спора. Това или ще изнерви още повече обстановката, или ще го накара да подвие опашка. И в двата случая и двамата ще бъдете губещи и ще останат негативни чувства след спора, който няма да е довел до решаване на проблема, а дори може да е създал още един за решаване.

Научете се да отстъпвате и да казвате “Извинявай”, ако се окаже, че грешите или сте казали обидни думи, които реално не мислите.

И най-важното. Не се страхувайте от воденето на спор с партньора. Това не е признак, че любовта си отива, а начин да задълбочите отношенията си и индикатор, че държите на връзката си, като се стремите да изгладите възникващите проблеми в нея (а такива има във всяка връзка).

 

И не изчаквайте да се натрупат дузина проблеми, преди да започнете спор с любимия.

Изпускайте парата често и на малки порции, решавайки веднага възникващите проблеми един по един, а не всички наведнъж. Така ще избегнете грандиозен скандал, а и шансът да решите всички проблеми наведнъж е минимален. Винаги ще има такива, които ще останат на заден план и няма да бъдат решени, така че рано или късно пак ще са повод за любовен скандал. 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Златни правила за любовни скандали".

Още от "Любов"

Масаж за двама

Масаж за двама

Подарете си супер почивка, нежност и грижа. Лесните масажни техники, които показваме, въздействат благоприятно, последвани от душевна и телесна хармония.
И още: сексуална.

Пътните знаци в любовта

Пътните знаци в любовта

Понякога се нуждаем от леко намигане, палав поглед или друг любовен знак, който да ни даде смелост да направим първата крачка. Любовта е точно толкова объркваща, колкото и пътната  карта - за жената. И точно тук идват на помощ пътните знаци в любовта

Гальовните имена

Гальовните имена

Знаем ли какво се “крие” зад едно измислено гальовно име, с което се обръща към нас любимият партньор? Чувство на любов или нещо друго?