Как се променя сексуалността на мъжа през годините?

161 коментара2/5

Мъжката сексуалност, също както и женската, се променя през годините. Няма защо да се заблуждаваме, че сме едни и същи в леглото на двайсет и на петдест години. Да проследим как се променя сексуалността на мъжа през годините?

Съвременният начин на живот е ограбил възможностите на мъжа в леглото. Системният стрес, натоварената работа, липсата на физическа активност, вредната околна среда на големия град, големите количества цигари и алкохол влияят зле на сексуалния живот на мъжа. Все по-млади мъже страдат от еректилна дисфункция и се налага да се лекуват. От друга страна, медицината е толкова напреднала, че проблемите рядко са неразрешими и всеки, който пожелае, може да намери ефективен начин за лечение, спорт и отдих.


9714_0.jpg

Въпреки че е трудно  всички мъже да се поставят в рамки, сексуалнността на мъжа през годините се променя по сходен начин. Фактори, които оказват влияние, са начинът не живот, здравословното състояние и честото на сексуалните контакти.

Мъжът около 20
Няма съмнение, че това е времето, в което един мъж (дори все още момче) е най-сексуално активен. Броят на ерекциите му и желанието му за секс обикновено са в пъти повече от която и да е друга възраст. Много често мъжете на тази възраст залагат по-скоро на количеството отколкото на качеството. Основният недостатък на повечето от тях е, че им липсва опит и умения да задоволят жената до тях. Затова пък може да получат ерекция и от най-малкия закачлив намек.

Мъжът около 30
Мъжът на тази възраст е все още достатъчно сексуално активен, но претоварен от работа и ангажименти, не мисли за секс постоянно. Повечето на мъже на тази възраст вече са имали сериозна връзка и вероятно са женени, което им е помогнало да опознаят желанията на жената и да се научат да задоволяват потребностите й. Наситен от сексуални контакти, мъжът след 30 започва да се замисля за експерименти и разнообразяване на сексуалния живот. В същото време е много по-уверен и изкусен в начина, по който прелъстява.

Мъжът около 409714_1.jpg
Това е възрастта, в която мъжът започва да усеща, че младостта и буйните години му се изплъзват. Вече не е лесно да прави толкова често секс и, ако е много уморен, може дори да не получи ерекция, което неминуемо се отразява на емоциите и самочувствието му.  В 40те си години мъжете трябва да се научат да живеят здравословно, за да запазят по-дълго сексуалната си мощ. В тази възраст мъжът може да стане много по-нежен и любвеобилен, защото не само нагонът управлява емоциите му в леглото, но и привързаността към жената.

Мъжът около 50

Настъпва средната възраст – андропаузата . Появяват се проблеми с простата и еректилна дисфункция, която, ако не бъде лекувана, може да прекрати нормалния сексуален живот на мъжа. Обикновено мъжете или изпадат в депресия, или отиват в другата крайност – да доказват на себе си и света, че още ги бива. Системни прегледи при лекар и умерени опити за сексуални контакти запазват състоянието на мъжа в леглото задоволително. Разбира се, не бива да се очаква, че честотата на сексуалните контакти ще е като преди 20 години, но все още може да се представя добре. Особено важно е да не прекалява с алкохола.

Мъжът около 60

Това е възрастта, в която мъжът може да започне да се обръща към помощни медикаменти, за да получава ерекция. Ако няма лекарска забрана, няма нищо лошо да пие стимуланти. Има изключения, но по правило сексуалната мощ на мъжа след 60тата му година прогресивно спада. В живота настъпва друг етап, който не бива да го плаши, а да го приеме философски.

Ако половинката ни изпитва страхове, че се променя сексуалната му мощ, наш дълг е да го подкрепим и заедно да извлечем най-доброто от всяка възраст.

25.05.2009/Деси Великова

161 коментарaДобави коментар »

УВО 98

От УВО 9810.07.2012, 00:19 ч.

Каня авторката на текста на секс среща за да проверя до колко сексуалността ми се е променила според написаното. :) Като и липсва опит,поне да се допита до определен брой хора от различна възраст и да пише,като изводи,а...

Виж всички коментари за "Как се променя сексуалността на мъжа през годините?".

Още от "Мъжете"

Защо мъжете искат отзад?

Защо мъжете искат отзад?

Няма съмнение, че за мъжете най-голямата победа в секса е да отбележат гол отзад, тъй като това е най-добре пазената “врата”. Защо обаче мъжете толкова много си падат по аналния секс и са склонни да получат дори червен картон в стремежа си да постигнат заветната си цел?

Любимата поза издава характера на мъжа

Любимата поза издава характера на мъжа

Приятелят ви е толкова прикрит, а горите от нетърпение да узнаете що за човек е. Разберете каква е любимата му поза при секс и ще разкриете чертите на характера му, съветват специалистите.

Време за мъже: Атанас Месечков

Време за мъже: Атанас Месечков

Ако си мечтаете за романтик, кавалер и мъж, с който да се понесете в танца на живота, то Наско е вашият мъж мечта. Атанас Месечков е професионален танцьор, привлекателен мъж и е един от фаворитите в риалити формата „Dancing Stars”.