Къде ми е ерекцията?

38 коментара1/5

Липсата на ерекция е истински тормоз за мъжката психика. Няма мъж, който да не е имал засечки, но това не означава, че страда от еректилна дисфункция. Кога липсата на ерекция е сериозен проблем, какви са причините и как се преодолява?


къде ми е ерекцията?

Без ерекция мъжете сме за никъде. С бърза ерекция – също. Макар че голям процент от мъжете по света страдат от еректилна дисфункция, включително преждевременна еякулация, това не е никак успокояващо. Когато не ти стане, целият свят ти се стоварва върху главата. Обземат те срам, гняв и безпомощност. Чувстваш се сякаш най-близкият ти приятел те предава. И на практика е точно така. Членът, в когото се кълнеш, дава на късо. Ако се случи веднъж, забравяш и продължаваш “с гордо вдигната глава”. Ако засечката се повтори, време е да му обърнеш внимание.  

Повечето мъже над 40-годишна възраст от време на време имат проблем с ерекцията. Някои по-рядко, други по-често. Ако това ще ви успокои, един на всеки дванадесет мъже не получава ерекция, когато му се прииска. Освен това възрастта на страдащите от еректилна дисфункция непрекъснато спада. Защо?

Причини за еректилна дисфункция

 

  • къде ми е ерекцията?Най-честата причина за проблем с ерекцията е психологическа - нова партньорка, неадекватно поведение от нейна страна, неподходяща обстановка и т.н.

 

  • Стресът, изтощението и умората също може да доведат до проблеми с ерекцията.
  • Напредването на възрастта влияе негативно на ерекцията при повечето мъже. Тестостеронът намалява и ерекцията отслабва.
  • Злоупотребата с алкохол, цигари, наркотици и медикаменти е най-големият бич за ерекцията. Пиянството “пролива” ерекцията, защото намалява тестостерона, а пушенето непосредствено преди секс рязко намалява кръвотока към члена. 
  • Страдащите от захарен диабет най-често развиват еректилна дисфункция, особено, ако имат и диабетна полиневропатия (загуба на чувствителност в долните крайници).
  • Болест на Паркинсон, заболявания на пикочния мехур и хронична бъбречна недостатъчност са другите чести причинители на еректилна дисфункция.

Обикновена засечка – нищо страшно

Да не ти стане, не означава, че си импотентен! Просто не си получил ерекция по някоя от гореизброените причини. Затова никакво отчаяние, никаква паника – има хапчета за секс или т.нар. PDE-5 инхибитори. Откакто те заляха пазара, проблемът с ерекцията на много мъже се оказа решен. Гълташ едно хапче около половин час преди секс и 100% правиш секс. Разбира се, с този вид медикаменти не бива да се прекалява, защото може да доведат до усложнения. Те помагат, но не лекуват проблема, ако той се окаже по-сериозен, а именно – импотентност.

Импотентност – сериозен, но решим проблем

къде ми е ерекцията?Когато проблемите с получаването на ерекция зачестят, се стига до импотентност. В този случай вече е необходима продължителна терапия от физическо и психологическо лечение. Първо се започва с разговори с партньорката, за да се установи дали близостта между двамата все още съществува. Тя не бива да притиска или да съжалява партньора си, а да  му помогне отново да се почувства пълноценен в секса. Следващата стъпка е посещението при сексолог, който също трябва да повлияе на мъжката психика, така, че да върне увереността и самочувствието му на сексуално активен мъж. Съответното медикаментозно лечение, назначено от специалист, би трябвало окончателно да реши проблема, но ако се окаже недостатъчно, се прилагат и инжекции за импотентност. При всички случаи едно е сигурно – импотентността се лекува! Сексологията е стигнала толкова напред, че еректилната дисфункция, независимо от стадия, е напълно преодолима.

Има и нещо друго. Мъжете до такава степен се вманиачаваме в ерекцията си, че пропускаме най-важното – отношенията с половинката. Проникването е само част от сексуалния контакт. Има любовна игра, има дълбок секс, базиран на взаимоотношенията между партньорите (тантра и дао секс), има любов. Пълноценният секс не означава ерекция + цикълът “вкарване и изкарване”. Истинският секс е най-висшата форма на общуване между двама души, които се обичат.

25.03.2010/Галин Тодоров

38 коментарaДобави коментар »

kiko12

От kiko1216.06.2017, 19:27 ч.

Относно тези, които имат проблеми с ерекцията да потърсят Вигор 800 мг в мрежата натурално е и помага много добре, споделям го от личен опит.

Виж всички коментари за "Къде ми е ерекцията?".

Още от "Мъжете"

Женският интелект възбужда

Женският интелект възбужда

Женският интелект възбужда мъжете. Жените с по-пищни форми са по-интелигентни. Повече секс – по-висок интелект. Жените с по-висок емоционален интелект имат двойно повече оргазми. Външният вид привлича мъжете, интелектът ги задържа.

Дългата коса подлудява мъжете

Дългата коса подлудява мъжете

Косата и прическата издават не само навиците, вкусовете и пристрастията ни, но и темперамента ни и най-съкровените прояви на нашата индивидуалност.

Садо-мазо секс за начинаещи

Садо-мазо секс за начинаещи

Садо-мазо сексът е напълно нормален секс за едни и сексуално извращение за други. Садомазохизмът в секса обединява хора със садистични и мазохистични наклонности. В садо-мазо секса силата измества нежността.