Мъжът ми мастурбира

114 коментара5/5

Мастурбацията е нещо напълно нормално. Всички го знаем, но когато имаме връзка, очакваме любимият да не се самозадоволява, защото получава всичко от нас. Какво обаче да правим, ако партньорът ни не е забравил навиците си и продължава да мастурбира?

Независимо дали ви е казал сам или сте разбрали по друг начин, резултатът е налице – мъжът ви мастурбира. Чувствате се обидени, объркани, наранени. Вероятността да сте от малкото жени, които не се впечатляват от факта е минимална. Какво е това, което си доставя сам, което вие не можете? Защо го прави? Дали име нещо, което не му харесва в сексуалния ви живот и иска да намери разнообразие?


9202_0.jpg

Мастурбацията при мъжете не е задължително да има дълбока логика. За разлика от жените, които мастурбират основно, когато нямат сериозен партньор и се чувстват незадоволени, при мъжете мастурбацията не е задължително да се свързва с липса на полов живот.

Защо мъжете мастурбират?

Трудно и дори ненужно е да се дава категоричен отговор на този въпрос. Ето някои от евентуалните причини за мастурбация при мъже с активни сексуални партньорки:

  • Навик, който има още от юношеските си години и не желае да се раздели с него.
  • Фантазира неща, които по някаква причина не може да реализира в реалния си живот.
  • Използва методи за мастурбация, които му носят извънредно голямо удоволствие.
  • Механично „разпускане“ на напрежението, което е много по-“удобно“ и не изисква усилия, както при полов акт.


Има ли мъже, които не мастурбират, когато имат добър сексуален живот?

Почти невъзможно е да се срещне двойка, при която нито един от двамата партньори не се самозадоволява по някакъв начин. Въпреки това обаче има и такива двойки, които са изцяло задоволени от сексуалния си живот и не прибягват до мастурбацията с месеци, дори години наред. Някои мъже отвикват от навиците си и, противно на всеобщото мнение, губят желание за мастурбация. Това се случва, когато фантазиите и сексуалните потребности на мъжа са изцяло задоволени от партньорката му и двамата реализират всичко, за което той си мечтае. Има влияние и социалният фактор – мъжът престава да мастурбира от уважение към партньорката си, защото знае, че ще я накара да се чувства зле.

Какво да правя, ако мъжът ми мастурбира?

Преди всичко не трябва гледате на самозадоволяването на партньора ви като нещо проблемно и трагично. Особено ако става въпрос за периодични мастурбации, които не пречат на сексуалния ви живот. Старите навици трудно се отказват, а и на много хора това им носи различно удоволствие, което няма нищо общо с любовта към партньора.

Мастурбацията е препоръчителна, когато партньорите са разделени от разстоянието или нямат9202_1.jpg възможност да правят секс определен период от време. Тогава е много по-добре и за мъжа и за жената да се самозадоволяват отколкото да се поддават на хормоните си и да изневеряват, което е сигурна предпоставка за съсипване на връзката.

Ако разберете, че той мастурбира или дори го видите, не драматизирайте. Просто поговорете защо го прави, има ли нещо, което не му достига, какво го привлича в мастурбацията. Много е вероятно мъжът ви да има скрити сексуални фантазии, които не ви признава и е убеден, че няма да искате да реализирате.

Колкото по-малко се „засегнете“ от всичко това, толкова повече той ще ви сподели и ще се отпусне. Може да му липсва нещо – да не правите достатъчно секс, сексуалният ви живот е станал скучен и еднотипен, не правите секс във времевия диапазон, когато той има най-голямо желание. А може би е просто въпрос на навик, в който не влага никакви емоции.

 

Неприятна е ситуацията, когато той предпочита мастурбацията пред реалния сексуален контакт с вас. Тогава определено може да говорим за емоционален проблем, който ви засяга, но не е задължително да имате вина.

Причините може да са разнообразни и индивидуални за всяка двойка – страх да не се изложи, ако няколко пъти вече се е случвало да губи ерекция, липса на интерес към сексуалния ви живот, поради доскучаванеи омръзване; подсъзнателно отвращение;загуба на чувства към жената; паралелна връзка с друга жена, към която започва да изпитва чувства. Всички тези „диагнози“ обаче може да само предположения и причината партньорът ви да се самозадоволява и разрежда сексуалните ви контакти да е съвсем друга. Ако искрените разговори и взаимните ви опити не помогнат, тогава е добре да се обърнете към специалист – сексолог.

Мастурбацията е нещо напълно нормално. Както за мъжете, така и за жените. Ако го отричаме, залъгваме самите себе си. Затова приемете, че ако партньорът ви мастурбира и това не пречи на сексуалния ви живот, няма защо да създавате излишно напрежение във връзката си.

19.02.2009/Димана

114 коментарaДобави коментар »

berb

От berb22.01.2015, 15:56 ч.

Аз си правя най-редовно чекия, какво като си имам жена до себе си, не ми се отразява зле даже съм по съсредоточен в каквото и да е след като съм го изпразнил, няма лошо в това, мастурбирайте и правете секс, кой бяга от кефа...

Виж всички коментари за "Мъжът ми мастурбира".

Още от "Мъжете"

Най-сексапилните жени в България

Най-сексапилните жени в България

Кои са най-сексапилните жени в България? Попфолк певиците или топмоделите – това е основната дилема, която поставих пред група мъже. Мъже, които отново обединиха разнородните си вкусове, за да изберат най-сексапилните жени в България.

Дългата коса подлудява мъжете

Дългата коса подлудява мъжете

Косата и прическата издават не само навиците, вкусовете и пристрастията ни, но и темперамента ни и най-съкровените прояви на нашата индивидуалност.

Кама сутра топ 7

Кама сутра топ 7

Подариха ми богато илюстриран кама сутра фотоалбум за рождения ден. Картинките ме запалиха да пробвам това-онова. Избрах седем кама сутра пози: с четири се справих, две ми се опънаха, една оставих за десерт.