Как да живеете с геймър?

0 коментара0/5

Животът с геймър не е игра, а най-трудно е да си върнете мъжа, който е бил, преди да се „разболее“. Той приема компютъра като заместител на всичко и между вас бавно, но славно се настаняват проблемите.

Как да живеете с геймър?
 © Сн.: iStock.com

„Ако един от партньорите стои само пред монитора, много е възможно да се опитва да се спаси от проблеми в реалния живот“ – смятат психолозите.

И съветват да поговорите с партньора си, да се опитате да разберете какво го мъчи, от какво се страхува. Това е първото нещо, което ще го накара да разбере, че може да разчита на вас. И в никакъв случай не го оставяйте сам с проблемите му. Излезте на театър, заведение, на гости с приятели. 

Особености на общуването

Струва ви се, че отношенията ви са към своя край.

Отдалечили сте се един от друг много – той се е превърнал в заядлив геймър, който не се интересува от вашите болки. Не пита как е минал денят ви, за сметка на това с апломб разказва за поредното ниво в играта, което е преминал. Вие дори не помните кога за последно сте правили секс, за сметка на това волю-неволю започвате да разбирате от бойно оръжие, да различавате тролове от орки и добри земляни от извънземни нашественици.

Звучи познато? Много от нас в един момент  от живота си попадат в подобна ситуация, ако партньорът им е или се превърне в геймър.

Ако между вас двамата е застанал компютърът или игровата конзола, трябва да припомните на любимия си, че все пак общуването с жив човек е малко по-приятно от висенето пред компютърния екран. Как да стане това?

Не че гарантира стопроцентов успех, и то веднага, но една вкусна вечеря, предложена в правилната обстановка, която предполага интимно общуване, е първата стъпка от „лечението“.

Да, лечение, защото макар и много хора да не се имат за болни, клиничните психолози са на мнение, че пристрастеността към компютърните игри граничи със заболяване.

Вие сте тази, която трябва да накара любимия поне за една вечер да се откъсне от тази своя зависимост и да забрави за увлечението си. Вече сте на масата, значи е дошъл моментът да поговорите за вашите чувства, да му разкажете, че ви липсват дните, когато сте прекарвали времето си заедно и всяка минута разделени, буквално ви се е струвала вечност.

Бутилка вино и усмивки от старите ленти също помагат да се върнат спомените в онези хубави и за двама ви дни.

Колкото и странно да ви се струва, дори една такава спокойна семейна вечер ще ви доближи до отчуждилата се половинка и най-малкото ще го накара да се замисли дали времето, което прекарвате напоследък заедно, не е обидно малко. Не бива да забравяте, че вашият обичан мъж може би е станал геймър, защото също се е уморил от еднообразието в отношенията ви. Така че, ако финансите ви позволяват, заминете за уикенда само двамата извън града, без компютър и разсейващи електроники.

По-евтин, но в никакъв случай не по-малко ефективен начин за приковаване на внимание на отклонилия се от семейния път геймър е ново, секси бельо. Но не да се превръщате в любимата му компютърна героиня, а в жената, която съвсем доскоро е заемала голяма част от мислите му и съзнанието му.

Езикът, на който говорите

Ясно е, че да се развикате, да счупите някоя чиния и да си стегнете багажа, е много по-лесен вариант, отколкото да се опитате да разберете човека отсреща, споделяйки с него хобито му.

А защо вместо да му криете клавиатурата, да прибирате кабела и да вдигате скандали,просто не седнете да поиграете с него, въпреки че сте на мнение, че по този начин потъпквате принципите си. Никой не ви съветва да прекарвате дни и нощи пред компютъра. Понякога е достатъчно само да кажете: „Хайде да поиграем“. И половинката ви ще почувства, че не сте безразлична към него. Най-добре е да редувате любимите игри – днес неговата, утре вашата.

Как да живеете с геймър?

Разбира се, компромисът лежи в основата на всички отношения.

Показвайки на любимия си геймър, че животът му ви е интересен във всяко проявление, вие ще имате очи да поискате и от него отстъпка. Добре е, че снощи двамата сте играли на любимата му игра, но днес ще отиде заедно на кино или пък ще се разходите до онова симпатично заведение, в което последния път си изкарахте страхотно.

Само така, поддържайки се един-друг, помагайки си взаимно, проявявайки интерес към заниманията на другия, можете да постигнете баланс. И да си върнете предишния мъж, който коренно се различава от геймъра, с когото живеете днес. 

Що за птици са геймърите?

  • Някои геймъри са млади, други – стари. Повечето са мъже, но има и изненадващо много дами. Съществуват и статистики, които описват геймърската общност.
  • „Възрастни“ се наричат тези геймъри, които са навъртели средно 12 години стаж пред компютъра или конзолата. От тях най-малко 38% са жени. 30% от най-запалените геймъри са под 18 години. 26% са между 18 и 35 години и цели 45% от наистина сериозните геймъри вече са над 35 години.
  • 42% от онлайн геймърите са жени.  Любопитно е, че дамите, които залепват за клавиатурата или джойстика, най-често са над 18 години - 30% от играещите. За сравнение момчетата под 18, които са „в матрицата“, са по-малко – едва 23%.
  • Средната възрастна геймърка прекарва в игра по 7,4 часа седмично. Това е практически същото като средния възрастен геймър, който седи пред pc-то или конзолата съвсем малко повече – 7,6 часа на седмица. Въпреки че мъжете все още са водещият пол, когато става въпрос за pc и видео игри, разликата между двата пола намалява. През 2003 г. мъжете играят средно с 18 минути повече на ден от жените и само няколко години по-късно разликата се е стопила на 6 минути повече в мъжка полза.
  • 50% от геймърите се занимават и с различни творчески дейности като рисуване, писане или свирене на музикален инструмент. 94% твърдят, че следят новините от света, а 78% гласуват сравнително ре- довно. 93% от играещите pc- и видео- игри четат книги и печатни издания. Половината от тях посещават често културни мероприятия като концерти или театър.
  • Така че повечето „вманиачени“ по компютрите хора са интелигентни и творчески личности, те не са глупави или ограничени индивиди и с тях не е трудно да се излезе на глава, стига да знаете как.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да живеете с геймър?".

Още от "Проблеми"

10-те най-емблематични разочарования в секса

10-те най-емблематични разочарования в секса

Светлината е приглушена, телевизорът работи тихо, а на екрана му двойка влюбени правят страстен секс под душа... Режисьорите, а и не само те, са майстори на измислянето на различни ситуации в секса, които изглеждат красиво на екрана, но в живота са пълен провал.

Алергия към презерватив – мит или реалност?

Алергия към презервативи – мит или реалност?

Ясно е, че мъжете не си падат особено по презервативите и редовно измислят всякакви извинения, за да не ги ползват. Една от тях е алергията към презерватива.

Tantum Rosa

Tantum Rosa

Възпаления на вагиналната лигавица и тяхното лечение с Tantum Rosa.