Защо не ни се прави секс?

58 коментара4/5

Жените имаме много интересна сексуалност. Понякога сме хиперсексуални и тигрици в леглото, друг път не искаме и да си помислим за подобни подвизи и предпочитаме да се гушкаме и да гледаме телевизията.


Защо не ни се прави секс? Мъжете трудно разбират как веднъж сме в едната крайност, друг път в другата. Просто женската сексуалност е дълбоко обвързана с психическо и физическото ни състояние.

Какви са причините, поради които понякога не ни се прави секс?

  • Натрупана умора. На всеки човек умората се отразява зле. При по-голямата част от жените абсолютният враг на сексуалното желание е умората. Тя се отразява не само в слабост и неспособност да сме физически активни, но и в пълна липса на нагон. Когато ни се спи, дори най-добрият любовник не е в състояние да разпали страстта. Обяснете на мъжете, че при нас умората се отразява по-зле на сексуалността дори и от на тях.
  • Раздразнение. Той ви е ядосал и сте му толкова издразнени, че ви се ще да не го виждате. Той обаче не е взел навътре възникналия проблем и започва усърдно да ви се натиска. Намира го за глупава суета да се дърпате, вместо да се отдадете на страстни изживявания. При нас жените желанието за секс започва първо в главата. Именно затова трябва да сме в пълна кондиция и да искаме да се отдадем на любимия. Когато сме му ядосани, това е невъзможно. Първо трябва да ни мине и това рядко може да стане в леглото.
  • Защо не ни се прави секс?Липса на старание от негова страна. За никой мъж не е тайна, че на жената не й стига просто „проникването“. Почти за никой. За съжаление, има екземпляри, които не се сещат, че преди да минат към съществената част, жената има нужда от ласки, внимание и докосвания, които да я докарат до възбуда. Когато един мъж системно не прави нищо, за да възбуди и докара жената до оргазъм, желанието й малко по малко се изпарява. Причината е проста – с такъв партньор просто не изпитваме удоволствие от секса и нямаме потребност да сме интимни с него, защото знаем, че няма да видим нищо вълнуващо. Освен това започваме да се чувстваме като средство за задоволяване на потребностите му, тъй като той получава, каквото иска и не се интересува от какво имаме нужда.
  • Гинекологични проблеми.Неприятните течения, придружени с парене и отблъскваща миризма, предизвикват огромен дискомфорт и може да накарат една жена да се чувства отблъскваща. В такива ситуации желанието за секс е сведено до минимум, защото съществува едновременно физическо дразнене и психологическо притеснение да не отблъсне партньора си. В повечето случаи дори лекарите препоръчват жените да се въздържат от сексуални контакти, докато не се излекуват напълно.
  • Притеснение. Ако не сме напълно отпуснати, желанието за секс е мит. Особено е неприятно, ако децата или други близки са в съседната стая и ви е страх да не отроните стон или да не заподозрат какво става от скърцащото легло. Други причини може да са проблеми в работата или неприятен личен проблем. Ако се чувствате притиснати от разгорещения си партньор, не го правете само заради него, а му обяснете, че няма да ви е хубаво, защото сте притеснени и мислите за съвсем други неща.


Женската сексуалност е на приливи и отливи. Това го знае всяка жена и не бива да се притеснявате, когато сте в период, когато не ви се прави секс. Просто обяснете на партньора си, че не можете по всяко време и той трябва да прояви разбиране. Не след дълго пак ще сте на секс-вълна. Тогава ще наваксате.

4.09.2008/Деси Великова

58 коментарaДобави коментар »

berb

От berb18.08.2014, 14:42 ч.

И на мен все по-рядко ми се прави и не знам защо така се получава?

Виж всички коментари за "Защо не ни се прави секс?".

Още от "Проблеми"

Преждевременната еякулация може да бъде спряна от жената

Преждевременната еякулация може да бъде спряна от жената

Известният британски семеен лекар Кийт Хопкръфт твърди, че при преждевременната еакулация на партньора дамата може да разчита на едно простичко действие, което си струва да се опита при половия акт.

Сексуална анорексия

Сексуална анорексия

Сексуалната анорексия или, иначе казано липсата на сексуален апетит, е проблем на все повече млади жени и мъже.  На какво, обаче, се дължи сексуалната анорексия?

Аноргазмия

Аноргазмия

Аноргазмия е едно от най-честите сексуални смущения при жените. Или иначе казано аноргазмия е невъзможността за достигане до оргазъм.