Защо жените губят интерес към секса?

0 коментара0/5

Никой не е застрахован, че един ден желанието му за секс няма да се стопи. Но има 9 причини, които са сочени като „главните виновници“ жените да губят интерес към секса.

Защо жените губят интерес към секса?
 © Сн.: iStock.com

1. Дълги отношения

Жената често губи сексуалното си влечение заради отговорностите, които тя чувства към партньора си. Работата по къщата, всекидневните задачи и ангажименти и навикът – всичко това охлажда отношенията. Да си дадеш позволение да спреш да се притесняваш, да не мислиш за децата и за физическата си форма, за повечето жени е непосилна задача. Но именно тя трябва да се реши, за да дойде удоволствието от целувките и прегръдките. Често жената има нужда мъжът да я подкрепи в това нейно начинание. Всичко, което сваля от плещите й отговорности, й помага да си върне сексуалното желание.

2. Липса на прелюдия

Предварителните ласки доставят на много жени дори повече удоволствие, отколкото самият секс. Целувките, докосванията, шептенето носят наслада и възбуждат. Жените имат нужда проявата на нежност да не прекъсва, за тях прелюдията започва там, където е свършил предишният оргазъм.

3. Знакът на равенство между оргазма и удоволствието

Много хора са убедени, че сексът е хубав, ако и двамата партньори са стигнали до оргазъм или до друг очевиден резултат. Само че в реалността, удоволствието, което получават и двамата, не е ограничено с времето на секса. Какво означава за теб сексът? Жената казва за секса, че е прекрасен, когато тя изпитва желание, а не когато получава резултат. Много жени се спират пред сексуалните действия, тъй като предполагат, че ще се наложи задължително да ги направят докрай. Вие можете да получите удоволствие от нежна прегръдка, целувка, но не и в същото време да имате желание да хабите цялата си енергия и възбуда, за да стигнете до оргазъм. За някои мъже между целувката и оргазма наистина има пряка връзка, път, от който те не могат да се отклонят. Но жените много бъркат, мислейки, че мъжът винаги иска всичко: на тях също понякога им е достатъчно да почувстват близост, да усетят присъствието на жената. Точно тук става и объркването: когато мъжът прегръща жената, най-вероятно не иска нищо друго, но когато възбудата му нарасте, той не може да проумее защо трябва да спира.

 

Вижте също:

От какво зависи оргазмът на жената?>>>

Жените получават два вида оргазъм>>>

Оргазмът на жената зависи от мислите й>>>

 

4. Секс по задължение

"Правя секс, защото се очаква от мен, действам така заради мъжа ми. Знам, че това му е необходимо...", споделят много от жените.

И докато са добри и отговорни към семейството, самите те забравят за собствените си желания. А това също е ключ към самото желание. Те са толкова вторачени в това да са добри съпруги, че дори не осъзнават своите желания. Когато мислят за секс, то веднага започват да визуализират какво всъщност иска половинката им. И проблемът не е в това, че мъжът се държи неправилно: чудесно е, когато той продължава да желае жена си! Напротив, ако желанието изчезне, има повод за безпокойство. Сексът не трябва да се превръща в задължение.

Вижте също: Свободните жени правят секс в понеделник и сряда

5. Непознаването на особеностите на женската сексуалност

Женското сексуално желание е субективно и размито. Съсредоточеността върху секса и гениталиите е по-скоро мъжки подход. Жената е привлечена по-скоро от това, което се случва между ушите й, а не между краката. Повече я ласкае фактът, че тя е желана, обичана, че й се възхищават и я карат да се усеща прекрасна. Важно е да помниш още едно нещо: женското желание е променлива величина, то силно зависи от обстоятелствата, например от времето, настроението и т.н. И изчезва по-лесно, отколкото при мъжа, но и по-лесно се връща.

6. Физически причини

Може ли желанието да се намали заради недостиг на хормони? Това предположение има смисъл за жената в периода на менопаузата. Не винаги проблемът е в женските хормони – тези на щитовидната жлеза също може да окажат влияние на сексуалното влечение. Може би е добре да си направиш преглед при ендокринолог.

7. Скука

Мъжете често са привързани към жените си. На тях им се иска обаче жената да желае секса така силно, както и те самите. Но нежната половина на човечеството по-лесно губи желанието си, затова то трябва да бъде подхранвано постоянно. За да иска една жена секс, партньорът й трябва да е стойностен в очите й. Често причината не е в това, че тя не иска секс по принцип, а в това, че не я привлича сексът, на който може да разчита. В този случай, може би двойката трябва да се обърне към специалист, който да помогне сексуалните отношения да се оправят.

Вижте също:

Как се променя сексуалността на мъжа през годините?>>>

8. Безопасност

Жената вижда в себе си майка, пазителка на дома и жена. Нито една от тези роли не се асоциира със сексуалността. В течение на векове задоволяването на желанието е било незаконно и е изисквало ловкост и хитрост. Много жени (а и мъже) са усвоили това отношение към еротиката. Затова, за да се пробуди желанието и да тръгне то в правилната посока, обърни гръб на домашния уют и застани с лице към еротичните приключения. 

9. Ниска самооценка

Нищо не възбужда мъжа повече от възбудената жена. И нищо не възбужда жената повече от чувството, че тя възбужда мъжа. Само че готовността му за секс няма да даде нищо, ако жената не е на „ти“ със себе си. Той й казва, че е прекрасна, но тя не му вярва: „Иска просто секс и аз съм му под ръка.“

Нейната самооценка е по-важна от всичко, което той може да каже. Жените имат три мотивации за секса –  възбуда, желание и готовност. Жената може да е психологически привлечена и физически възбудена, но в същото време да не изпитва желание. Тя може да бъде възбудена при отсъствие на умствените и емоционалните съставни. А друг път може да има желание, но пък да не изпитва физическа възбуда: на нея й харесва мисълта за секс, но тялото й още нищо не чувства. Готовността е откритост и любопитство към това какво ще се случи, ако тя си позволи да се пусне по течението. Може би в момента не е в настроение, но е готова да съдейства, за да се промени това състояние.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Защо жените губят интерес към секса?".

Още от "Проблеми"

Емотикон на презерватив ще насърчава безопасния секс

Емотикон на презерватив ще насърчава безопасния секс

Компания за производство на презервативи предложи смартфоните да пуснат емотикон на презерватив за насърчаване на безопасния секс. Кампанията започва преди Световния ден срещу СПИН на 1 декември.

Секс по договор

Секс по договор

Сексолози предлагат договори, които не само да оправят проблемите в леглото, но и да заздравят връзката.

6 мита за полово предаваните болести

6 мита за полово предаваните болести

Болестите, предавани по полов път са нещо реално, за което обаче съществуват много митове. Големият брой на заразените с полово предавани болести отчасти се дължи именно на тези митове, на които твърде много хора вярват. Вижте кои са най-разпространените митове за полово предаваните болести.