Защо жените по-трудно стигат до оргазъм?

0 коментара0/5

Според статистиката, едва една трета от жените изпитват редовно оргазъм по време на сексуален контакт. В жените ли е причината? Или по-скоро вината е в сексуалния им партньор?

Защо жените по-трудно стигат до оргазъм?
 © Сн.: iStock.com

Уви, анатомията на жената не е приспособена за мигновен оргазъм

Природата не е дарила жените със способността при всеки сексуален акт да стигат до върховния момент. Това не е голям проблем, освен ако не се случва системно. Много фактори могат да попречат на жената да изживее оргазъм. Включително и егоизмът на мъжа, ако той се съсредоточава единствено върху своето удоволствие и забравя партньорката си.

Какво трябва да се направи? Мъжете трябва да имат предвид, че жената стига до оргазъм значително по-бавно и по-трудно от тях. Тя се нуждае от време и усилия да бъде настроена за екстаза. Партньорът й е добре да знае какво й харесва и я възбужда.

 

Любовната игра е недостатъчна

Женското тяло трябва да бъде подготвено за оргазма. С дълга, но не прекалено, възпламеняваща любовна игра мъжът трябва да наелектризира партньорката си. Разбира се, тя него – също. С целувки и милувки по гърдите и между краката, по вътрешната страна на бедрата, корема, шията двамата ще се подготвят взаимно за експлозията...

 

Жената не споделя какво я кара да се чувства добре

Много жени се притесняват да си кажат какво им харесва в секса. А това е грешка. Добре е да споделят какво им доставя удоволствие. И жената, и мъжът трябва да насочат половинката си какво да прави.

 

 

Ако обаче химията я няма…

Е, тогава вече нищо не може да се направи, защото мозъкът блокира сексуалното желание.


Или когато стресът пречи

Много жени не успяват да се отпуснат изцяло и да се посветят 100 % на приятните изживявания по време на сексуален контакт, защото мислите им витаят другаде. Да, невинаги можем да забравим грижите и проблемите си, да изключим от ангажиментите си.

 

Защо жените по-трудно стигат до оргазъм?

 

Други убийци на страстта са комплексите

Ако жената се притеснява от това как изглежда, тя не може да се отпусне и да се остави на насладата. Същото важи и за мъжа. Той може да има проблеми с ерекцията заради недостатъчно самочувствие.

 

Физиологични причини

Липсата на сексуален апетит може да се дължи и на хормонален дисбаланс, както и на приема на някои лекарства.

Прекаляването с алкохол също вреди на страстта. Ако обаче подозирате, че се касае за здравословни проблеми, консултирайте се с лекар.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Защо жените по-трудно стигат до оргазъм?".

Още от "Проблеми"

Сексуално главоболие – симптоми, причини и лечение

Сексуално главоболие – симптоми, причини и лечение

Какво причинява сексуалното главоболие, кои са неговите симптоми, жените или мъжете са по-предразположени към него? Научете всичко за сексуалното главоболие, както и възможно ли е то да бъде лекувано.

Приапизъм – дълготрайна ерекция

Приапизъм – дълготрайна ерекция

Наименованието приапизъм идва от богът на плодовитостта Приап от древногръцката митология. Според легендата мъжкото му достойнство тежало колкото цялото му тяло. Какво е приапизъм и какво още трябва да знаете за него?

Възраст и контрацепция

Възраст и контрацепция

При избора на предпазни средства партньорските двойки по правило се ориентират по неговата ефективност, достъпност на цената и по препоръки на познати. Но именно това, че за всяка възраст на жената са най-подходящи различни противозачатъчни средства, за които знаят много малко от вас.