7 причини, които водят до раздяла

0 коментара0/5

Когато двама души се влюбят, предишният им опит, който те имат, може да доведе до недоразумения и разочарования. За да не повтаряте стари грешки и да не отваряте рани от миналото си, вземете мерки, ако при вас се наблюдава една или повече причини, които може да разрушат връзката ви.

7 причини, които водят до раздяла

1. Липса на доверие. Ако не вярвате на половинката си, не само ще сте неспокойни и неудовлетворени от връзката си, но и има опасност да прогоните любовта. До голяма степен е вярна формулата, че е верен онзи, на когото вярват, и обратно - мами онзи, когото подозират непрекъснато.

  • Какво трябва да направите? Доверието се изгражда бавно, с усилията и на двамата партньори. Хубаво е да говорите за чувствата си, да се интересувате от емоционалните нагласи на другия, да не се лъжете и да изпълнявате поетите обещания. Опитайте да погледнете обективно на собствените си недостатъци и да поработите върху тях.

2. Загърбване на собствените желания. Към такъв модел на поведение са по-склонни жените - те пренебрегват потребностите си в полза на партньора, защото се страхуват, че иначе няма да бъдат обичани. Ако ви е навик, например, вместо да си поспите в почивните дни до късно, да ставате призори, за да приготвите специална закуска за любимия, рискувате натрупаният гняв да се отприщи, когато най-малко очаквате, в нечестни обвинения от типа: "Заради теб не мога да се наспя!”

  • Какво трябва да направите? Не е нужно да правите жертви в името на любовта. Ако партньорът ви наистина държи на вас, няма да иска да страдате и да вършите вредни или неприятни за вас неща.

3. Игра на власт.Всеки опит да се манипулира другият е опасен. Не се изкушавайте да решавате проблемите с тактика от типа: „Ако той и днес се прибере късно от работа, ще го накажа със сексуално въздържание.“

  • Какво трябва да направите? По-разумно е да кажете честно на партньора си, че има проблем и да обясните какво точно ви измъчва. Дори и това да доведе до конфликт. Нищо не заздравява връзката така, както намирането на общ изход от затрудненията.

4. Продължително мълчание. След скарване сте склонни дни наред на обидено мълчание. Смятате, че това е по-разумният и възпитан начин, отколкото да се карате. Докато се опитвате да вкарате половинката си „в правия път", подлагате на риск интимността и близостта помежду ви.

  • Какво трябва да направите? За да решавате проблемите и да се разбирате, е нужен диалог, дори и да е разгорещен - не забравяйте, че истината се ражда в спора.

Вижте също:

Когато го обичате, а той не го заслужава...>>>

Развод: Несходство в характерите>>>

5. Упреци за миналото.Гневът и разочарованието наистина трябва да се споделят. Фатално е обаче да натяквате за неща, които са станали преди години и за които отдавна сте получили извинение.

  • Какво трябва да направите? Когато считате, че партньорът ви не е прав за нещо, аргументирайте недоволството си с факти, които имат пряко отношение към възникналия проблем. Избягвайте изказвания от типа „защо ли се учудвам, че постъпваш така“, „както обикновено на теб не може да се разчита“ и т.н.

7 причини, които водят до раздяла

6. Недостатъчна съпричастност. Това, което за единия е голям проблем, а на другия му се струва незначително, не трябва да се посреща с „Я стига глупости! “. Истината е, че щом някой не се чувства добре, тъгува, разочарован е или е уплашен, това трябва да се приеме като факт, вместо да се оспорва.

  • Какво трябва да направите? Добре е, когато любимият ви сподели, че има затруднение, да избягвате крайни реакции. Попитайте спокойно какво го тревожи и подчертайте с думи и поведение, че не ви е безразлично как се чувства.

7. Различни интереси. Общото хоби се отразява добре на връзката. Ако любимите занимания на другия обаче не ви привличат, пагубно ще е да омаловажавате това, което той харесва.

  • Какво трябва да направите? Ще увеличите усещането за споделеност и подкрепа у партньора си, ако проявявате внимание към увлеченията му - питайте го и го слушайте със съпричастност за нещата, които харесва и които го вълнуват.

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 причини, които водят до раздяла".

Още от "Раздяла"

Грешките, които допускате след раздяла

Грешките, които допускате след раздяла

Ако има нещо, което може да ви изкара извън контрол и да замъгли съзнанието ви, то това е раздялата с любим човек. Алкохол, смяна на партньори и какви още грешки се допускат след раздяла?

Димитър Рачков и Мария Игнатова - дисекция на една любов

Димитър Рачков и Мария Игнатова - дисекция на една любов

Защо се раздели най-любимата светска двойка - Димитър Рачков и Мария Игнатова?

Изневярата вече не е най-популярната причина за развод

Изневярата вече не е най-популярната причина за развод

Броят на двойките във Великобритания, които посочват изневярата като причина за развод, е намалял наполовина в последните 40 години, а неразумното поведение вече е най-честото основание за прекратяване на брака.