Димитър Рачков и Мария Игнатова - дисекция на една любов

2 коментара0/5

Защо се раздели най-любимата светска двойка - Димитър Рачков и Мария Игнатова?

Димитър Рачков и Мария Игнатова - дисекция на една любов
 © Сн. Архив

Мария Игнатова и Димитър Рачков се разделиха след 8-годишна връзка.

В началото на август Рачков сам реши да оповести края.

„Това е първият ми и последен коментар в тази връзка и с него смятам темата за приключена!“ – отсече той.

Но с това съобщение едно от любимите тв лица всъщност постави още повече въпросителни. А интересът на хората защо се е стигнало дотук, не стихва.

Отговорите защо една любов свършва обикновено са повече от един и не са еднозначни.

А при Рачков и Мария, като популярни личности, факторите това да се случи бяха още повече. Може би най-голяма роля за раздялата им изигра именно огромната им популярност, защото за никого не е лесно личният му живот да бъде следен под лупа.

Двамата избягваха да дават интервюта, но го направиха два пъти пред Story – единият път, в Деня на влюбените през 2009 г., когато за пръв път признаха смутени за връзката си и разказаха как всичко започнало малко преди Нова година на гости в дома на колегата им Стефан Рядков. Второто интервю бе 5 години по-късно.

„Имаме нужда да се отдръпнем от целия този шум покрай нас. Няма начин да не ни дразни“ – откровена бе Мария.

А Митко допълваше:

„Приемам, че сме популярни, това е неизбежно. Но става вече страшно.“

Двамата споделяха как след поредния слух през годините, че са се разделили, започвали да им звънят родителите, приятелите, медиите и как двамата хабели много излишна енергия да отговорят поне на 10 души на ден, че не е истина.

Димитър Рачков и Мария Игнатова - дисекция на една любов

Колко време човек издържа на всичко това?

Особено след целия тежък ден, както постоянно се случваше при звездите, защото за никого не е тайна, че работеха много – в тв предаванията, като водещи на различни партита, като рекламни лица. Според Митко да работиш с човека, с когото живееш, от една страна е хубаво, защото споделяте и обсъждате много покрай общата дейност, но от друга – не.

Мария допълваше, че при повечето двойки, когато единният се прибере вечер изнервен след работа, другият може да го успокои:

„Но когато и двамата сме изнервени на моменти, не можем да си дадем подкрепа.“

Те признаваха и че действат по различен начин, когато имат нужда да изпуснат парата – Рачков отдавна не е така активен в живота, както пред тв камерите, защото енергията му не е неизчерпаема и според него е нормално вкъщи да „спихнеш“, да хванеш дистанционното на телевизора и да не правиш нищо. А красивата блондинка си почива най-добре като излезе да потанцува и се види с приятели, това бързо я зарежда и е готова за нови подвизи. Да се затвори вкъщи след напрегнат ден за нея е равно на самоубийство. Което, може би, е още една предпоставка за натрупано през годините неудовлетворение в моментите, когато си почиваш, с любимия ти човек имате нужда от различни неща и в крайна сметка не сте заедно.

Рачков не криеше лекото си раздразнение си по въпроса и заключваше за Мария, че май е доста по-незряла от него, не е улегнала. А тя се тросваше:

„Защо пък да улягам!“

Макар Игнатова да твърдеше, че с Митко не са кротки хора, а емоционални и темпераментни и на нея това й харесва, защото никога не са й били интересни кротките отношения, при половинката й видимо не беше така.

„На мен са ми интересни, ама не ми се случи…“ – въздъхваше той.

Може би Рачков в един момент се е изморил от лудото темпо на Мария. А тя се е отегчила от липсата на провокация от негова страна.

„Винаги трябва да има провокация в едни отношения – категорична бе тя. Дори и да е създадена в името на тези отношения. Да има нещо ново, на което човекът до теб да те научи. Все пак аз съм жена и мъжът трябва да ме провокира. На мен поне това ми е нужно.“

Другото в Рачков, което винаги е дразнило Мария, е, че той така и не се научил да изразява с думи чувствата си.

„Не съм от хората, които на ден по пет пъти могат да казват „обичам те“. Знам какво чувствам и знам, че е така. На Мария това често й липсва. И има право, защото тя не знае, какво чувствам. Но не мога. Винаги съм бил такъв. Не съм романтичен и не споделям много“ – признаваше Митко.

А всяка жена, дори и най-неромантичната, има нужда понякога да й прошепнат „обичам те“ или от някой романтичен жест на внимание, за да се почувства харесвана и специална.

„Не виждам смисъл, когато ти е хубаво, да го държиш в себе си. Както и обратното. Аз говоря, защото той трябва да знае кога нещо не ми е ок. Ако  мълчиш, това довежда до проблеми“ – обясняваше тя.

Димитър Рачков и Мария Игнатова - дисекция на една любов

 

Една от безкрайните теми покрай отношенията на известната двойка бяха и  изневерите.

Красивата Мария бе свързвана с известен банкер, със супербогат хазартен бос, както и малко преди да се разделят – с цирковия акробат със световна популярност Енчо Керязов, който е семеен.

Слухове пък свързваха Рачков с неустоимата чаровница Преслава. Дали нещо от всичко това е вярно, няма преки доказателства. Иначе и Митко, и Мария твърдяха, че не се ревнуват, защото не си дават поводи за това, а комикът се шегуваше, че ако изобщо има някаква ревност към половинката си, тя е 10%. 

Дали ще си направят сватба и ще имат ли общо дете бяха най-омразните им теми.

И двамата имат синове на една възраст, които учат заедно. Рачков и Мария живееха през повечето време с Виктор, детето на Мария от брака й с Петко Димитров, докато Митко Младши бе гледан основно от майка си, но често им гостуваше. Може би с лудия им ритъм в кариерата въпросът за общо дете дори не е стоял на дневен ред. А може би това е била особено чувствителна тема за двамата, при засягането на която те отговаряха сухо и лаконично:

„Не си правим дългосрочни планове за бъдещето. Не е хубаво да виждаш нещо в перспектива и то после да не се случи.“

Столичните клюкари шушукат, че всъщност истинският разрив между двамата настъпил, защото Мария направила аборт, а Рачков много искал дете. Но това остава в сферата на вероятностите, които никой никога няма да потвърди.

Автор: ЕКИП STORY

Материалът е любезно предоставен от сп.Story

сп.Story

2 коментарaДобави коментар »

vtmanolov

От vtmanolov05.01.2018, 12:19 ч.

Вече казах - нещастие и проклятие. Господ ни наказва. Сещаме се за него само когато имаме нужда от помощта му. Ако сме вярващи, а не молещи се, тогава всичко е наред. Жената и мъжът ще са порядъчни и ще имат щастливи деца....

Виж всички коментари за "Димитър Рачков и Мария Игнатова - дисекция на една любов".

Още от "Раздяла"

10 неща, с които ще избегнете развода

10 неща, с които ще избегнете развода

Ако сте заобиколени от приятели и колеги, които се развеждат след 3-4 години брак и не искате да последвате съдбата им, ето каква е тайната на щастливо омъжените двойки. Спазвайте тези 10 правила и разводът може да не стане част от живота ви.

Не бързай да си отидеш от него

Не бързай да си отидеш от него

“Омръзна ми от теб и твоите номера! Край! Вече реших – отивам си!” И точно това трябва да направите, ако сте попаднали на някои тиранин, който ви посяга и тормози. Защото собственият ви живот е застрашен. Но не винаги е така...

Сексът с бившия намалява болката от раздялата

Сексът с бившия намалява болката от раздялата

Сексът с бившия може да се окаже добра идея в някои случаи, установи американско изследване.