10 любопитни факта за ерекцията

2 коментара0/5

Колко вида ерекция съществуват? Пречат ли цигарите и алкохола на мъжа да „вдигне самолета“? Отговори на тези и други въпроси ще откриете по-долу. Вижте 10 любопитни факта за ерекцията.

10 любопитни факта за ерекцията
 © iStock

Ако се радвате на страстен и удовлетворяващ сексуален живот, вероятно приемате ерекцията за даденост. Не се замисляте за процесите в мъжкото тяло, отговорни за нейната поява, нито пък за факторите, които биха могли да ѝ повлияят негативно.

Вероятно ще се изненадате всъщност колко много неща не знаете за ерекцията. Благодарение на редица проучвания учените вече имат цял набор от любопитни факти за тази важна мъжка функция. Ето ги и тях:

Има три вида ерекция

Точно така. Ерекцията може да бъде цели три вида. Рефлексната ерекция идва от реалния контакт, психогенната ерекция е резултат от аудиовизуална стимулация или пък фантазия, а нощната ерекция се случва през нощните часове, разбира се. Последните два вида ерекция невинаги са умишлени и дори могат да се случат в някой твърде неподходящ момент.

Прочетете още по темата:

Къде ми е ерекцията? >>>

Цигарите и алкохолът имат негативен ефект върху ерекцията

Проучвания доказват, че никотинът има отрицателно въздействие върху ерекцията. Това е още една добра причина мъжете да се замислят сериозно върху възможността да откажат цигарите. Алкохолът от своя страна може да се превърне в „убиец“ на ерекцията, само ако се прекали с него. В тези моменти се получава дисбаланс между силно желание и сигурна невъзможност.

Оралните ласки могат да увеличат размера на пениса

Едно проучване установява, че при мъжете, които са се радвали на орален секс преди измерване на тяхната ерекция (наистина е имало такова изследване!), се наблюдава по-голям размер на пениса. Така че, дами, най-добре се погрижете сами за вашия любим, вместо той да си фантазира или пък да го оставяте в.. собствените му ръце. И вие ще бъдете доволни!

Добави описание

Повече сън = по-добра ерекция

Един мъж може да има няколко нощни ерекции за период от по 10-15 минути и това е напълно нормално. Това са спонтанни ерекции, които повечето пъти дори не са свързани с еротични сънища, а по-скоро са резултат от чисто физиологическа нужда. По тази причина, ако един мъж няма достатъчно дълъг сън, той може да наруши своя „цикъл на ерекция“ и това да доведе до проблеми. Смущения от различен тип (като силен шум) през нощта също биха могли да се отразят негативно върху ерекцията на един мъж.

Личното пространство е важно за ерекцията

Докато сексът на място, на което двойката може да бъде „хваната“, възбужда някои мъже, други имат нужда да запазят своето лично пространство. Ето защо, ако един представител на силния пол живее със съквартиранти, с родителите си или пък ако децата му тичат в жилището, това би могло да затрудни неговата ерекция.

Наклонената кула в Пиза

Не се притеснявайте, ако еректиралият пенис на вашия любим има лек наклон на едната страна. Малко „отклонение“ е напълно нормално. Но ако отклонението не е малко или пък причинява дискомфорт, тогава може да става въпрос за болест на Пейрони. При каквито и да е съмнения, най-добре е да се посети уролог.

Проблем с ерекцията!? >>>

Мастурбацията може да направи разлика

Според сексолога Ян Кернер, когато един мъж не е мастурбирал в продължение на няколко дни, първата му ерекция след неговия „сух период“ може да бъде по-внушителна. Причината: увеличава се притока на кръв към пениса.

Размерът има значение

Имаме предвид размерът на тялото. Мъжете, които са с наднормено тегло, имат по-ниски нива на тестостерон, което се отразява негативно на тяхната ерекция. Поддържането на здравословно тегло е най-доброто нещо, което мъжете могат да направят за своето цялостно здраве, включително и за добрата си ерекция.

Добави описание

Да, презервативите могат да „свалят самолета“

Това обаче не се отнася за всички мъже. Не всички представители на силния пол имат проблеми с ерекцията, когато използват презерватив. Тези обаче, които се затрудняват с „вдигането на самолета“, ако са с кондом, се нуждаят от повече време и допълнително стимулиране.

Ерекциите могат да бъдат малко неконтролируеми

Дамите трябва да бъдат благодарни за своята възможност да получават множество оргазми по време на секс и за факта, че сексуалното им желание продължава дълго. 30% от мъжете споделят, че са недоволни от времето, което тяхната ерекция трае. Повечето господа се оплакват от прекалена възбуда или липса на контрол върху ерекцията. А казват, че женската анатомия е сложна!

06.06.2016/Милена Алексиева

2 коментарaДобави коментар »

versatile333

От versatile33313.04.2017, 09:48 ч.

Имах проблем с ерекцията дълго време и като цяло всичко свързано с мъжкото ми достойнство... Обикалях по доктори та чак до психолози.Ползвах почти всичко спрей,билки, и др. Един познат ми сподели след няколко месечни ...

Виж всички коментари за "10 любопитни факта за ерекцията".

Още от "Секс тайни"

Всичко, което трябва да знаете за тантричния секс

Всичко, което трябва да знаете за тантричния секс

Какво е тантра и как да я постигнете? В следващите редове ще научите всичко, което ви е необходимо за тантричния секс. Усъвършенстването оставаме на вас!

Будилник-вибратор...за по-приятни сутрини

Будилник-вибратор...за по-приятни сутрини

Британски изобретатели представиха необичайна новост, предназначена специално за дами...уникален будилник- вибратор.

Любопитни факти за секса

Любопитни факти за секса

Поглеждайки към миналото, човек може да научи някои много любопитни, забавни, а понякога абсурдни факти за секса. Ето най-интересните от тях: