Каква е връзката между ежедневните ви навици и секса?

0 коментара0/5

Знаете ли, че много от ежедневните ви навици касаят пряко сексуалния ви живот. Така че, ако имате проблеми в леглото, замислете се за някои от лошите си навици. Ето каква е връзката им със секса.

Каква е връзката между ежедневните ви навици и секса?

Лягате си късно, а ставате рано

Добрият сън е най-доброто, което можете да направите, за да подобрите сексуалния си живот. Но малцина го знаят или пренебрегват този факт. Безсънието възпрепятства възможността организмът да се възстанови от ежедневния стрес. Тоест нивата на кортизол (хормона на стреса) остават все така високи, което пък потиска функциите на щитовидната жлеза, а оттам се намалява и образуването на тестостерон. Това от своя страна сериозно касае сексуалния ви живот.

Заспивате с телефона

Доказано е, че светлината, излъчвана от телевизори, компютърни екрани и телефони, спира производството на мелатонин, който е най-важният хормон, от който хората се нуждаят, за да спят добре. Без добър сън, хормоните ви излизат от равновесие и лишават организма ви от сексуална енергия. Хронично лишаване от мелатонин може да доведе до постоянно намалено ниво на производство на мелатонин дори след като вече не сте изложени на синя светлина. Така че е важно да изключите всички устройства няколко часа преди леглото или най-малко до 22:00 часа.

Добави описание

Хъркате

Мнозина хъркат, но малцина предприемат мерки, за да се справят с този проблем. Хъркането не само може да изгони половинката ви от леглото, но и да влоши сексуалното ви здраве. Хъркането е свързано с намален приток на кислород към мозъка, сърцето и други важни органи, касаещи сексуалния ви живот. Ето защо хъркането е една от причините, водещи до еректилна дисфункция. 

Как да лекувате сънната апнея? >>>

Добави описание

Прекалявате с алкохола

Ежедневното консумиране на алкохол, особено непосредствени преди сън, ви действа приспивателно, но реално влошава съня ви, нарушавайки дълбоките фази на съня ви. Така спите леко и не успявате да се наспите добре, което вече споменахме как се отразява на секса. 

А консумацията на алкохол непосредствено преди секс намалява отделянето на тестостерон, както и влошава притока на кръв към половите органи, което води еректилна дисфункция, както и намалени усещания във важните за сексуалната възбуда зони. 

08.02.2018/Ели Йорданова

Още от "Секс тайни"

Добра любовница ли си?

Добра любовница ли си?

Мислиш ли, че си добра любовница? Да? Всяка жена си мисли, че много я бива в леглото. Но дали е така?

8 причини да правите секс всеки ден

8 причини да правите секс всеки ден

Защо да не правите секс всеки ден, след като всеки ден пиете кафе, всеки ден ходите на фитнес и всички други неща, които правите всеки ден. Ето 10 основателни причини, които ще ви мотивират да правите секс всеки ден.

Митовете за секса по време на пости

Митовете за секса по време на пости

По време на пости сексът е тема табу, за това мъжете и жените вярват на множество заблуди и предразсъдъци по този въпрос.