Кой е правилният размер презерватив?

0 коментара0/5

Презервативите са като дрехите. Ако не са правилният размер, са неудобни и ви карат да се чувствате зле. Ето как да разберете кой е правилният размер презерватив.

Кой е правилният размер презерватив?

В днешно време няма такова нещо като "универсален размер" презерватив. Както и в текстилната, така и в тази индустрия има размери от S до XL. Е, все пак М е най-разпространеният и "универсален" размер, но ето как да разберете дали той е за вас или не.

Твърде тесен?

Ако поставянето на презерватива се оказва трудоемко и е твърде плътно прилепващ върху кожата, това може да попречи на мъжа да задържи ерекцията си, което да съсипе сексуалното изживяване и за двамата партньори. Ако все пак сексът е бил зашеметяващ, но при свалянето на презерватива забележите, че "ластикът" в горната част се е отпечатал върху кожата, то това е сигурен знак, че презервативът не е точния размер. 

10 мъжки грешки с презерватива >>>

Добави описание

Твърде хлабав?

Ако презервативът е твърде хлабав, той се плъзга нагоре и надолу при всяко приникване и е възможно да се изхлузи. Освен това създава неприятно усещане и за двамата партньори, включително и звукът, който се произвежда при разместването на презерватива, наподобяващ джвакане. Според сексолозите неподходящият размер презерватив , особено по-големите от необходимото, значително пречи на достигането до оргазъм и еякулация, тъй като триенето е особено намалено, съответно и сексуалната стимулация е много малка. 

Интересно от форума: Когато правя секс с презерватив не усещам нищо>>>

Съвсем по мярка

В идеалния случай презервативът:

  • се поставя лесно
  • прилепва плътно и не се мести
  • не оставя следи от прищипване върху кожата
  • не създава неприятни усещания за чуждо тяло

04.01.2018/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Кой е правилният размер презерватив?".

Още от "Секс тайни"

6 здравословни страни на секса

6 здравословни страни на секса

Редовният секс е като да пиете профилактично витамини и медикаменти за укрепване на здравето си. Сексът не е само удоволствие, той е най-добрата алтернативна терапия, поддържаща здравето ви винаги в добро състояние.

7 пози, които ще удължат удоволствието

7 пози, които ще удължат удоволствието

Продължителният секс не е гаранция за добър секс, но пък когато сексът е добър, на всеки му се иска да продължава по-дълго. Ето няколко пози, които ще ви помогнат да удължите удоволствието.

Сексуалните навици на българите

Сексуалните навици на българите

По традиция сме свикнали да се смятаме за нещо "по" от останалите народи. Особено що се отнася до сексуалността ни.