За целувката

24 коментара0/5

Нежна, срамежлива, страстна, яростна, открадната… Целувката винаги ще си остане онази необходима и вечна милувка, залог за споделени чувства, интимност, хармония и любов.

За целувката
За целувката

Целувката може би е едно от малкото неща в нашия живот, които никога няма да увехнат и да станат демоде. Дали ще я открием в скулпторите на Роден, в лириката на велики поети или на малкия или големия екран, всеки знае за какво става въпрос и инстинктивно сам ще пожелае да целува или да бъде целунат.

Някои народи се целуват за щяло и нещяло – французи, руснаци. Може да говорим за т.нар. социална или протоколна целувка, която си разменят дори и държавните глави. В този случай става дума за куртоазия, проява на внимание, отзивчивост, дори добро възпитание.
Целувката е просто долепване на бузите и едно въздушно “мляс”.

Целуването е много естествено и спонтанно действие, което трудно може да се натрапи или извърши принудително.
Ако едно дете често е целувано, много скоро разбира, че целувката е послание за любов и нежност.
По-късно когато порасне и на свой ред създаде семейство, схемата ще се повтори и порасналото дете ще целува всички, които са му скъпи – съпруг, съпруга, деца. С една дума, целувката става явление, което се предава от поколение на поколение.

Някои хора не обичат да се целуват, което не означава, че не се обичат. Те просто смятат, че това са глезотии.
Времето, в което живеем, е такова, че приклещени от примката на не лекия живот, не ни е много до целувки.
Затова много жени се оплакват от недостиг на нежност.

Целувката е преди всичко свидетелство за нежност, проява на внимание, залог на съучастничество и споделено приятелство или любов. И все пак обикновено жените са по-щедри и лакоми на целувки от мъжете.
Момчетата още от детството се учат, че прекаленото целуване е за момичетата, и когато станат мъже, не трябва да се целуват или да ги целуват като бебета. Така с времето момчето загубва рефлекса си за целуване.

Целувката е прелюдия към любовния акт, необходим ритуал към еротичната игра.
Женското тяло е много чувствително към целувките. Разбира се, в този момент удоволствието предполага и стремеж да доставиш удоволствие и на другия. А в любовта всичко е позволено и допустимо.
Любовният акт е необходим за хармонията, разбирателството и най-важното – за дълготрайността на една връзка.

Тайни за “начинаещи”

Всеки младеж или девойка искат да се представят супер пред своя партньор. Но за това трябва много да знаят и учат.
Устата е най-чувствителния, най-активния орган, до който можете да се доберете дори когато сте облечени.
Целувката се явява най-важната стъпка от движението към спалнята.
Тя е ключа за вашите понататъшни отношения.

Прости правила за да бъде целувката ви успешна:

1.Целувайте се, като събере устата все едно, че ще свирите. Това е необходимо за да защитите вашите предни зъби, за да избегнете невнимателно стълкновение, което може да доведе до травма.

2.Позволявайте на езика си да стига само до вътрешните страни на устните на партньора, но никога не и зад неговите зъби.

3.Започвайте с “целувчици”, които да разгарят сексуалната чувствителност на партньора.

4.После продължете решително, ако сте установили, че вашите целувки са му приятни.

5.Нека вашият език се плъзне между зъбите на партньора и докоснете неговия. След това извадете и изчакайте, ще направи ли вашия приятел същото. Повторете това до тогава, докато той незапочне да следва вашия език с такава скорост, с която вие вкарвате и изваждате своя език.

6.Случайно захапете (но не със зъби) долната уста на партньора и леко засмучете. Сменяйте местата, целувайте мекото на ушите, очите, шията.

7.Внимавайте вашият език да е събран и завит, а не широк и плосък. Ако езика ви е разхлабен, то той запълва чуждата уста и създава неприятно усещане.

Грешки които допускаме при целуването:

 

  • Бъдете внимателни, не хапете устните на партньора си за да покажете своята страст.
  • Не спирайте дъха на партньора, когато го целувате.
  • Не се опитвайте да проникнете дълбоко в устата на партньора си с език, за да го възбудите.
    “Дълбокия” език може да го практикувате когато имате някакъв опит, и да не го отвеждате към гърлото, а вътре в устата и да го сплетете с този на партньора.
  • При целуването не отваряйте широко уста и не пускайте слюнки.
  • Не говорете, когато се целувате.
  • Не се целувайте ако имате неприятен дъх в устата.

03.02.2004/Савова Розали
 

 

24 коментарaДобави коментар »

--

От --02.09.2009, 18:03 ч.

posledn0oto0 e nai-vajn0ot0o ;)

Виж всички коментари за "За целувката".

Още от "Секс тайни"

Секс под напрежение

Секс под напрежение

Връзката между секса и напрежението е безспорна – от една страна, сексът успешно се справя с напрежението, стреса и главоболието, а от друга, сексът се подхранва от напрежението, което прави сексуалното изживяване много по-бурно, вълнуващо и чувствено.

Рекордьори в секса

Рекордьори в секса

В книгата на Гинес има отделен раздел за рекордите в секса. А те не са никак малко. Не за всички сексът е израз на любов и прекрасен момент с половинката. За някои сексът е средство да поставят безумни, странни, забавни секс рекорди. Ето някои то тях:&

Секс на плажа – да или не?

Секс на плажа – да или не?

Какви са добрите и лошите страни на идеята да правите секс на плажа? Запознайте се и с двете гледни точки, за да изберете правилната за себе си. И така: секс на плажа – да или не?