Позата винаги е от значение

35 коментара3/5

Имаш ли любима поза в секса? Ако да, то вероятно познаваш добре тялото и си изучила перфектно какво ти харесва и как обичаш да го правиш, за да изпитваш върховно удоволствие.

Позата винаги е от значение

А може би фантазираш как точно би искала да пробваш, но никога не си се осмелявала да си го поискаш.

Въпросът с позите в секса е стар почти колкото самия секс. Още от древни времена е било много важно как точно двамата партньори извършват акта, не само заради самото удоволствие, но и за духовното им отдаване.

Книгата Кама Сутра е създадена някъде между 1 и 4 век от човек на име Vatsyayana в Северна Индия. Написана е на древния език Санскрит, според който „Кама“ означава „желание“, а „Сутра“ - „правила“ Противно на съвременните схващания, че Кама Сутра е безразборен секс във всякакви причудливи пози или пък нещо извратено и пошло, първоначалната идея на книгата е била да опише позите като изкуство. Кама Сутра съдържа 64 пози, описани като възвишен начин за правене на любов, без да се влага и капка разврат в смисъла й. През 19ти век английският изследовател Ричард Бъртън открива и превежда книгата, което му докарва години затвор. След няколко десетилетия, през 1963 година, Кама Сутра става легално четиво и днес я има преведена на всякакви езици и предизвиква огромен интерес дори у тези, които твърдят, че не се вълнуват от „тези неща“.

Да не го увъртаме – няма такива, които не се вълнуват от секс и не мечтаят да изживеят най-големите си сексуални фантазии. И когато заговорим на тази тема, позата задължително попада в графата „най-важно“.

Позата винаги е от значение

Нека погледнем малко статистика! Любимата поза на жената е, когато тя е отгоре. Според специалисти така тя може най-лесно да свърши, защото чувства, че владее положението и може да се движи както си пожелае и с каквато скорост прецени, че е най-възбуждащо.

Други пък твърдят, че е много важно двамата партньори да си паснат чисто анатомически. Според някои сексолози позата трябва да се подбере според формата на пениса на мъжа и формата на вагината при жената. Двамата партньори трябва да пробват разнообразни пози, докато усетят коя им носи най-голямо удоволствие. Това е особено важно за нежния пол, тъй като според специалистите жената не може да свърши от всеки мъж (не само заради психологическите дадености, но и заради формата на члена му).

За да сме максимално доволни от сексуалния си живот, не трябва да забравяме, че разнообразието е една от най-важните „подправки“, за да не губим апетит за секс. Доказано е, че жените ставаме сексуално лениви, когато знаем какво ни предстои. Какво по-скучно от това – лягате, загасяте лампите, правите секс в мисионерска поза и после заспивате. Това ще ви е интересно само, ако сте стояли „на сухо“ няколко месеца. Ако не можете често да разнообразявате обстановката, то задължително се научете да проявявате фантазия и свой стил в правенето на любов. Нека направим един кратък преглед на позите, които често практикуваме и някои, които няма да е зле да пробваме.

 • Мисионерската – Нека не сме прекалено големи съдници, но с нея само не става! Положителното е, че така усещате близостта на партньора си и е много възбуждащо, когато притискате силно тялото му към своето. За да разнообразявате преживяванията си в тази поза, не спирайте да движите тялото си, краката, повдигайте таза (Поза на тръстиката). Влезте в ритъма на партньора си, защото движенията в тази поза могат да бъдат колкото негови, толкова и ваши.
   
 • Позата на Индрата – При тази поза вие сте легнала, краката ви са събрани и партньорът ви притиска стъпалата ви върху гърдите си, а коленете ви се притискат към вашите гърди. Не е зле да пробвате, звучи вълнуващо.
   
 • Вие сте отгоре – Това положение е класическо, но никога не омръзва. Съществуват десетки вариации и имена на различни пози, когато жената е върху мъжа. Вие имате широко поле на изява – може да сте в клекнало или на колене положение („Позата на Андромака“, „Обяздване“) или легнала, притисната към партньора(„Съюз на костенурката“), а може да дадете тялото си максимално назад. При всяка смяна на положението на тялото, усещате и промяна в самото чувство '“там“. Именно затова така най-лесно жените напипват перфектното положение за тях и могат да стигнат до край.


Позата винаги е от значение

 

 • Вие сте отгоре в гръб – От стандартната поза да сте просто отгоре с лице към него, много лесно може да преминете в гръб. В тази поза също може да променяте позициите на тялото – като сте седнала(„положение на люлката“, „отзад напред“) или легнала върху него. Сложете ръцете си назад, върху гърдите му, и така ще застанете в средно положение. Видът ви гръб определено ще го възбужда страшно много.
   
 • Позата на лъжиците – заставате на една страна, а партньорът ви е зад вас. Той има пълната свобода на ръцете да ви докосва, където пожелаете. Не пропускайте да се възползвате от това и да го упътите.
   
 • Позата на богинята – под това патетично име се крие следната поза – партньорът ви е в седнало положение, вие сядате срещу него и прекрачвате кръста му с крака. От него си иска да има тренирани ръце, за да успява да ви помага в движенията, а от вас – да имате издържливи прасци. Смята се, че тази поза леко задържа еякулацията на мъжа, но пък за сметка на това може да се наслаждава на гърдите ви точно пред очите му.
   
 • Съюз на антилопата – застанете на замята на колене пред леглото. Партньорът ви трябва да е зад вас в същата поза и така да осъществите акта. Вие можете да се навеждате напред и да отпускате тяло върху леглото, както и да разтворите леко крака за по-голямо удобство. Партньорът ви през цялото време контролира положението и в това има нещо възбуждащо, особено ако използва ръцете си да ви докосва там, където желаете.
   
 • Кучешката („Шеста поза“) - Малко вероятно е да не сте я пробвали. Заставате на колене с опрени лакти или длани в земята, а партньорът ви е зад вас. Тази поза се смята за особено възбуждаща и за двамата, тъй като е залегнала в първичните ни еротични изживявания. Задните части излъчват силни сексуални сигнали и той има перфектната възможност да ви се наслаждава. Ръцете му може да галят гърба ви, бедрата, ханша и какво ли още не. Вие се опитайте да бъдете активна, като извършвате движения с таза си.
  Така ще разпалите страстта още повече и на него ще му хареса адски много.
   
 • 69 – едва ли е нужно да ви описваме как изглежда тази поза. Дори самото й име е станало мода през последните години. Много хора твърдят, че не им харесва, но други умират за нея. И все пак, ако не сте пробвали, задължително я приложете поне веднъж, за да се уверите дали е за вас или не. Забравете всички задръжки и се насладете на взаимното си удоволствие, без да му мислите как сте застанала и как изглеждате. Няма начин да не е секси за него.

Позата винаги е от значение

Не спирайте да фантазирате и да „украсявате“ сексуалния си живот с разнообразни пози и места. Не е задължително да станете специалист по Кама Сутра, но при всички случаи разнообразието води след себе си по-голямо удоволствие. Кое обаче е най-важното за перфектния сексуален живот и стои преди позата в челната класация на важните неща в секса? - Да се отпуснете и да харесвате себе си! Оказва се, че най-големият проблем на жените в секса е, когато се притесняват и се държат сковано в леглото. Това не се харесва нито на вас, нито на партньора ви. Колкото по-разкрепостена и естествена сте, толкова по-вълнуващо ще бъде всяко изживяване в спалнята под завивките.

Всъщност... завивките не са задължителни, нито леглото. Трябва ви само подходящ и внимателен партньор, с който да сбъднете фантазиите си.

24.09.2007/Деси Великова

35 коментарaДобави коментар »

Morkovianka

От Morkovianka02.08.2012, 13:31 ч.

Моята любима поза е класическата.Чувствам се жена-отдавам се и го поемам!Освен това-гръбнакът ми е на леглото и всичките му точки са в контакт с повърхността му.Това страшно усилва всяко усещане-от пръстите на краката...

Виж всички коментари за "Позата винаги е от значение".

Още от "Секс тайни"

Първи стъпки в секса

Първи стъпки в секса

Съвети за начинаещи

Кръв след секс???

Кръв след секс???

Случвало ли ви се е най-върховното ви удоволствие след секс да бъде помрачено от няколко капки кръв?

Кога холивудските звезди са изгубили девствеността си?

Кога холивудските звезди са изгубили девствеността си?

Звездата от "Карибски пирати" Джони Деп е всепризнат като "лошото момче на Холивуд", който загубил невинността си най-рано от всички останали звезди на големия екран.