Целувката - по-еротична от самия секс

16 коментара3/5

Целувката е най-красивият вид сношение между двама души. Сношение на устните, телата и душите. В секса тя е неминуема част, която допринася за по-пълноценно изживяване на акта и умножава удоволствието, което изпитваме.

Има хора, които се възбуждат многократно повече от целувка, отколкото от секс.

Тя е основният участник в любовната игра, интимно изживяване, израз на нежност, обич или страст. С нея се възбуждаме и изпитваме още по-силно удоволствие от секса.

7164_1.jpg

Концентрацията на феромоните в личната ни миризма, която отделяме докато се целуваме, може да стимулира нашата сексуална възбуда много по-силно от самото сношение. Не може да не сте усещали как допирът на устните, играта с езика, нежното или по-силно докосване влияе. Като че ли ток преминава през тялото ни, стигайки чак до пръстите на краката.

Този съкровен акт на съприкосновение може да не се свежда единствено до целувката с устни. Напротив. Целувка е всяко едно докосване на устните по тялото на партньора, с или без език, което е в състояние да го наелектризира и разтрепери. Това е дори моментът, в който отдаваме орална любов, тъй като в този процес устата и устните ни са също толкова заангажирани.

7164_2.jpgИграта с език по време на целувка може да ви подскаже какво ще се хареса на партньора ви по време на секс.


Ако езикът на единия от партньорите се движи убедително направо, това означава, че той изпитва явно желание да ви притежава, ще бъде страстен и няма да губи много време в прелюдии. Мекият и палав език, който извършва по-дразнещи и игриви движения свидетелства за предпочитания към бавната любовна игра. Човекът, който е почитател на такъв тип целувка обожава нежността, ласките, леките докосвания. Той ще ги отдава, но ще иска и да ги получава.

С помощта на целувката може да усетите партньора си.

Добрите любовници още на стадия на играта с устни достигат пълен контакт и взаимно разбирателство, което им позволява да получат от близостта максимално удоволствие - усещане, понякога по-силно от самия сексуален контакт.

Проучване на британския вестник „Сън“, проведено сред 1000 представителки на нежния пол на възраст над 18 години гласи, че според участничките в допитването, целувката е по-хубава от самия секс.

Защо целувката ни влияе така?

По езика и по устните има милиони нервни окончания, чието дразнене, смучене, допир стимулира отделянето на ендорфини, енкефалини и динорфини в много части на мозъка, главно – в лимбичната нервна система. Това стимулира хормона на щастието, предизвиква еуфория и силна възбуда. Всичко това, в комбинация с докосвания и галене по главата, врата и тялото, може да бъде разтърсващо.

Целувката се ражда от стремежа на първобитните ни предци да си набавят сол, като оближат потта на ближния. В съвремието целувката се възприема по съвсем различен начин и има страшно много проявления. Но тя ще си остане територия, която, колкото и да опитваме да овладеем, винаги ще бъде необятна. Винаги ще има неизпробвани техники и неизпитани тънкости.

Днес тя е не просто подправката, която овкусява любовния ни живот. Целувката е това, без което нашето сексуално удоволствие нямаше да придобие колосалния размер, с който може да се похвали днес.28. 02. 2008 г. / Радостина Пеева

Още от "Секс тайни"

6 секс съвета как да не ви чуват децата

6 секс съвета как да не ви чуват децата

Когато сте хора без деца, за секса се иска само желание, а мястото и времето са без значение. Когато, обаче, имате деца, сексът се случва по график и с дузина хитрини, за да не ви чуват наследниците ви.

10-те най-популярни еротични фантазии на жената

10-те най-популярни еротични фантазии на жената

Еротичните фантазии посещават нежната половина по-често от мъжете, показа допитване на социолози.

Трима в едно легло?

Трима в едно легло?

А защо не четворка?В очакване на горещите нощи експериментатори насочват поглед към суинга – групова секспрактика, за която освен желание ви трябва и... постоянен партньор