Когато ти е за първи път

100 коментара2/5

Чувала си много разкази за това какво трябва да се случи, изчела си не една статия и мнения, но все си мислиш, че има нещо, което не знаеш.

Първият ти сексуален контакт предстои и си изпълнена с притеснения. Повечето ти приятелки вече са го направили, но ти все още се колебаеш. Как ли ще е при теб?
 
7647_1.jpg

                                                       
Кога е най-подходящото време да загубиш девствеността си?
                                                      
Не е на 15, нито на 16, 18 или 20. Най-подходящото време да загубиш девствеността си е, когато се почувстваш напълно готова. Звучи банално, но е съвършено вярно. Направи го, когато усетиш, че сама го искаш, че тялото ти се пробужда и имаш сексуални желания. Направи го, когато откриеш подходящия човек, който те предразполага и възбужда.

Огромна грешка на много момичета е да правят секс, защото са се почувствали притиснати от гаджето си или са искали да не изостават от приятелките си. Постъпиш ли така, ще съжаляваш. Първият ти път трябва да е тогава, когато тялото и душата ти поискат да са интимни с определен човек.

Какво да очакваш?
                                
Разказите за проливните кръвотечения и адската болка са граничещи с глупостта. Възможно е да се случи, но това означава, че има нещо нередно.

Ако си напълно отпусната и партньорът ти е успял да те възбуди, е много вероятно да не усетиш никаква болка. Деликатната ти зона там е мускул, който има способността да се разтяга7647_2.jpg предостатъчно, стига той да е нежен, а ти да си възбудена. Кръвта от разкъсването на химена не е огромно количество и едва ли ще изплаши някой от двама ви. При много момичета, които са ползвали тампони или са спортували активно, е много вероятно изобщо да няма кръв. Редовното спортуване прави по-еластични мускулите ти там и определено ще ти е от полза, когато настъпи съкровеният момент.

Младите момичета имат доста различни очаквания. Някои си мислят, че първият път е истинска касапница и ще боли ужасно. Други се надяват да е най-романтичната и страстна вечер, в която ще изпитат невъобразимо удоволствие и дори оргазъм. Истината е някъде по средата. Възможно е да има болка и малко кръв, но е напълно поносимо и не бива да се плашиш. Ако партньорът ти си го бива, дори може да ти хареса, и то адски много, още при първия път.

Най-добре да избереш мисионерската поза, ако имаш доверие на партньора си, че ги може тези неща. Ако искаш ти да контролираш нещата и се чувстваш уверена, може да си отгоре. Останалите пози ги оставете за следващите пъти. Някои казват, че възглавница под дупето помага, но това е индивидуално и ти си прецени дали да я ползваш според това дали ти е комфортно.

Задължително е да ползваш презерватив . Освен, че с него ще ти е по-комфортно, тъй като има специална смазка, която улеснява проникването, презервативът ще те накара да се чувстваш по-спокойна, предпазена от болести и евентуално забременяване. Особено е важно да ползвате презерватив, ако партньорът ти е неопитен. Колкото и да те пази, няма 100% сигурност.

Възможно е първите няколко опита сексуалния контакт да не се получава. Това се случва, ако си се притеснила и стегнала прекалено. Тогава просто, колкото и да опитвате, може да ти се струва, че нищо не може да влезе там. Важното е да не се паникьосваш и да прекратявате опитите, когато усетиш, че губиш желание. След това пак да ги подновите и така докато се получи. При повечето момичета обаче се получава още от първия път. Важното е да си отпусната и да усещаш, че го искаш истински.

Партньорът също е от значение. Даже от най-голямо значение!
Направи го с момче, към което имаш чувства и си сигурна в дискретността му.
Той трябва да е романтичен и мил, а не някой плейбой, след който всички тичат и той си сменя гаджетата едно след друго. Запомни, че тези, които най-много говорят и се фукат, че ги бива в леглото, те са най-отчаяните случаи. Колкото по-влюбени сте един в друг, толкова по-невероятна ще бъде нощта. Това е тайната на добрият секс.

Ако ти предстои да изживееш първата си специална вечер с мъж, забрави за всички притеснения и се наслади максимално на всяка минута от нощта. Бъди сигурна, че никога няма да забравиш тези моменти, затова си пожелай да са страхотни.

15.05.2008/Деси Великова

100 коментарaДобави коментар »

cveti786

От cveti78604.08.2012, 08:00 ч.

:::))))Елпасо би ти отговорила,че някой на 40+получават първия си оргазъм ,ама и ти си зле да очакваш още първия път да се случи:)

Виж всички коментари за "Когато ти е за първи път".

Още от "Секс тайни"

"Внезапната страст удря като мълния и изчезва като сапунен мехур." Жан Жироду

Как да върна страстта във връзката ни?

От край време спалнята и леглото вече не са сцена за щуро сексуално представление, а само място за почивка?

Глупави митове за аналния секс

Глупави митове за аналния секс

Сексът днес вече не е тема табу, но мнозина все още са в плен на стереотипите и глупавите митове. Особено, когато става дума за аналния секс.

Фантазирайте в леглото

Фантазирайте в леглото

Фантазиите? Те са постоянни и различни, удивителни и умопомрачителни, сладникави и перверзни, решителни и неутешими...