Сексуални аномалии

121 коментара4/5

Понятието сексуални аномалии е условно. То включва всички сексуални наклонности и желания, които излизат извън рамките на общоприетото и нормалното. Кои сексуални желания може да отнесем към сексуалните аномалии?

Човешкото въображение може да изобрети небивали идеи за доставяне на всякакви видове удоволствия. Що се отнася д9417_0.jpgо най-прекрасното физическо удоволствие – секса, творенията на нашето съзнание може да стигнат чудни, дори извратени крайности.

Аналният секс и оралната любов вече отдавна не са нещо специално. Те са част от живота на много съвременни сексуални партньори.

Това, което е извратено за едни, може да е съвсем нормален сексуален акт за други. Затова и някои от т.нар. „сексуални аноманлии“ може да не са нищо особено за отделни хора.

Пристрастяване към мастурбацията
Мастурбацията е нещо напълно естествено. Има обаче такива случаи, при които тя излиза извън границите на нормалното, т.е. става много по-важна за човек от естествения сексуален контакт. При някои жени и мъже мастурбацията става единственият метод, по който успяват да достигнат до оргазъм. Науката използва понятието „патологичен автоеротизъм“.

Сексуална маниакалност
9417_2.jpg
Може да срещнете десетки определения за хора, които са пристрастени към секса – сексуален маниак, перверзник, нимфоманка... Преди всичко трябва да знаете, че ако за една жена мъжът й е ненаситен и тя не може да му смогне, за друга той може да не е достатъчно сексуално активен. Трудно да сложим граница кога сексуалната потребност отива към маниакалност. 

За сексуална аномалия говорим, когато  един мъж иска да прави секс по няколко пъти на ден с партньорката си, има си любовници, мастурбира и светът му се върти около правенето на секс. Хиперсексуалността, характерна за момчетата в пубертета, не е тъждествена на сексуалната маниакалност.

При жените определението „нимфоманка“ често е преувеличено и се използва за жени, които са просто по-сексуални. В истинския смисъл на думата нимфоманията е психическо разстройство, което е придружено с хормонални проблеми и се изразява в невъзможност жената да се почувства удовлетворена от сексуалните си актове и неистово желание да пробва с различни партньори.
                                    
Садизъм и мазохизъм

Понятията садизъм и мазохизъм не се използват само в сексуалните контакти. Садисти са хора, на които им доставя удоволствие да причиняват болка и да унижават околните. Мазохисти са тези, на които им доставя удоволствие да им причиняват болка и да са в ролята на жертви. Обикновено, за да има хармония в сексуалната игра и в последвалия сексуален акт, трябва да се съберат садист и мазохист. Хората, увличащи се по садо-мазо са често почитатели и на груповия секс.

Фетишизъм
Фетишизмът в сексуалния живот се наблюдава, когато на човек, по-често мъж, му носи сексуална възбуда докосването и наблюдаването на неодушевени предмети. Фетишистът може да изпита сексуално удоволствие само от отделен аксесоар от тоалета ви.


9417_1.jpgПартиализъм
Партиализмът е издигането в култ на части от тялото, които не са типични за сексуална възбуда. Такива може да са стъпалата на краката, пръстите на ръцете и други. За сексуална аномалия говорим не, когато просто някой си пада по стъпалата ви, а когато наблюдаването и докосването им може да го докара до сексуален екстаз.

Содомия/Зоофилия                           
Сексуалното влечение към животни датира от древни времена. Не са рядкост и случаите в днешно време. Зоофилите изпитват сексуални влечения и дори реализират сексуални контакти с кучета, коне, овце, магарета, кози и други животни.

Причините, които отключват сексуалните влечения към животни, не са напълно ясни, но при всички случаи са свързани с психически проблем.

Некрофилия

Влечения и осъществяване на сексуален контакт с трупове. По-често некрофилите са хетеросексуални и затова обект на техния интерес за трупове на жени.

Копрофилия
Копрофилията, както и некрофилията може да бъдат определени  по-скоро като сексуални извращения, отколкото като сексуална аномалия. Това е сексуална възбуда от изпражнения, която е присъща в много по-голяма степен за мъжете. Те се възбуждат от „намесата“ по различни начини на фекалии в сексуалния акт с партньорката/партньора си.


2.04.2009/Деси Великова

121 коментарaДобави коментар »

пепита44

От пепита4418.07.2009, 22:00 ч.

Имам връзка с мъж от два месеца.По всичко личи че ме обича,Но това което иска от мен ме кара да мисля че всичко е измама .Психически стабилен е и сериозен,но настоичиво иска да се съглася да правим секс с още една жена т. е....

Виж всички коментари за "Сексуални аномалии".

Още от "Секс тайни"

Бъдeте неговата Снежанка

Бъдeте неговата Снежанка

Коледното настроение е обхванало всички нас. Няма как да не са ви повлияли украсата из града, претрупаните магазини, блещукащите елхи, закачливите реклами...

Митовете за секса по време на пости

Митовете за секса по време на пости

По време на пости сексът е тема табу, за това мъжете и жените вярват на множество заблуди и предразсъдъци по този въпрос.

Позите в секса позиционират и характерите

Позите в секса позиционират и характерите

Мъжете и жените имат своите предпочитания в секса и в това добре личи при избора на позите по време на половия акт. Те разкриват немалко неща за човека.