Секс митове, на които не трябва да вярвате

1 коментар0/5

Наистина ли мъжете мислят постоянно за секс? Повече калории с фитнес или със страстни упражнения в леглото може да изгорите? Има различни отговори на тези въпроси, но не всички от тях са истина. Вижте 7 популярни секс мита, на които трябва да спрете да вярвате.

Секс митове, на които не трябва да вярвате
 © iStock

Идеята за секса е субективно нещо – много хора се притесняват да говорят с останалите по този въпрос, докато други нямат нищо против да се отдадат на сексуалното си желание дори на места, на които могат да бъдат хванати.

Едно обаче е сигурно по отношение за секса: има много погрешни схващания за това какво всъщност представлява „здравословния“ сексуален живот. Лошото на тези неверни твърдения за секса е, че могат да създадат нереалистични очаквания и да доведат до разочарования.

Ето и кои са 7-те секс мита, на които е по-добре да спрете да вярвате:

Хората със стабилна връзка правят секс постоянно (и той винаги е невероятен!)

Обикновено в началото на една връзка е пикът на сексуалността. И то по отношение на честотата, а не на качеството. Ето защо не е реално човек да смята, че след няколко години връзка партньорите ще продължават да правят секс всеки ден или дори по няколко пъти на ден! Повечето сексолози са на мнение, че всяка двойка сама трябва да определи колко често да прави секс, вместо да се осланя на различни изследвания (според които е нормално, ако партньорите правят секс между два и четири пъти в седмицата). Всичко е индивидуално и по тази тема не може да се правят обобщения.

Добави описание

Сексът винаги води до оргазъм при жените

Ако вие сте сред дамите, които не успяват да изпитат оргазъм всеки път, когато правят секс – не смятайте, че „нещо не ви е наред“. Всъщност само 30% от представителките на нежния пол могат без проблем да достигат връхната точка при всеки полов акт. Обикновено останалите се нуждаят от допълнителна стимулация. Освен това оргазмът не трябва да се превръща във фикс идея за вас, тъй като по този начин достигането му става още по-трудно. Просто се наслаждавайте на секса и всеки един миг от него.

Прочетете още:

32 интересни факта за оргазма >>>

Мъжете мислят за секс на всеки седем секунди

Как биха могли да правят каквото и да е, ако това наистина беше вярно? Факт е обаче, че мъжете мислят за секс повече, отколкото жените. Проучване от 2011 година на Университета Охайо установило, че представителите на мъжкия пол се сещат за нещо сексуално средно около 18 пъти в деня, докато при жените пътите са 10.

Само мъжете имат мокри сънища

Това е поредният мит, на който не бива да вярвате. Макар че броят на мъжете, които изпитват оргазъм по време на сън, е по-голям, то някои от дамите също имат мокри сънища и то с невероятен завършек.

Добави описание

Сексът е по-ефективен от фитнеса

За съжаление, сексът не може да отмени посещението във фитнес залата. Макар че, докато се забавлявате с половинката си в леглото също горите калории, те не са толкова много, колкото по време на традиционна тренировка във фитнеса. 30-минутен секс ще ви помогне да изгорите между 85 и 100 калории.

Тантричният секс гарантира оргазъм в продължение на часове

Стинг е един от привържениците на тантричния секс, но дори и той самият е споделял: „Оргазмът може да продължи само няколко секунди, дори с тантра“. Разбира се, това не означава, че по време на тантричен секс няма да изпитвате неповторими, възбуждащи и еуфорични усещания, подобни на оргазъм. Просто не си представяйте часове, в които се радвате на оргазъм – това просто не е реалистично.

Прочетете още по темата:

Магията на тантра >>>

Сексът става по-лош с напредване на възрастта

За щастие, това е поредният мит, в който няма нищо вярно! Всъщност много хора споделят, че именно с напредването на възрастта започват да чувстват по-голямо сексуално удовлетворение. До голяма степен това се дължи на факта, че човек е в сериозна връзка/брак (в голяма част от случаите), както и че е фокусиран много повече върху чувствеността, креативността и емоционалната връзка.

20.06.2016/Милена Алексиева

1 коментарДобави коментар »

jasmin1

От jasmin123.03.2018, 15:11 ч.

Мисълта за секс може да подлуди и жената и мъжът ... Когато постоянно мислим за секс ,това се превръща в вибрация която изпълва тялото ни и когато срещнем подходящият човек с същите вибрации става или любов и брак или...

Виж всички коментари за "Секс митове, на които не трябва да вярвате".

Още от "Секс тайни"

Подарете си ... секс-играчка

Подарете си ... секс-играчка

Коледа настройва стандартно празнично. Желаете ли нещо нестандартно? Дайте воля на скритите си желания.

Рекордьори в секса

Рекордьори в секса

В книгата на Гинес има отделен раздел за рекордите в секса. А те не са никак малко. Не за всички сексът е израз на любов и прекрасен момент с половинката. За някои сексът е средство да поставят безумни, странни, забавни секс рекорди. Ето някои то тях:&

За оргазъма

За оргазъма

Симптомите на оргазъм у жената са изразени съвсем отчетливо.