Тайната на йогическия секс

0 коментара0/5

Противно на това, което сме свикнали да чуваме, любовта не е процес, който се случва в нас, когато се изправим пред подходящия човек или се окажем на правилното място в правилното време. Друго грешно схващане е, че чувственият, страстен горещ секс е продукт само и единствено на сексуалната химия с друг човек.

Тайната на йогическия секс

Но истината е, че силна емоционална и сексуална връзка може да се постигне дори без привличане, стига да е налице силно желание това да се случи. 

Страстният секс, привличането и желанието за обвързаност, което преминава през телата ни под формата на "пърхащи пеперуди" са неща, които могат да се научат чрез физио-емоционална практика, или иначе казано - йога.

Същност на йогическата сексуалност

Както в различните йога практики, така и в йогическия секс има специфични двожения и начини на дишане, които ви помагат да се отпуснете, да отворите сърцата си и да достигнете до предела на сексуалните си възможности. Може да научите тялото си да усилва полюсите на любовта и тяхното привличане по начин, който да създаде огромно количество сексуална енергия. 

Еротична йога за главозамайващ оргазъм >>>

 5 начина за подобряване на секса с йога

  • Йога  практиката помага да постигнете умствена и физическа релаксация, а когато достигнете в момент, в който не мислите за нищо, а тялото ви е в съвършен покой, така че страстта и възбудата да ви завладеят изцяло, сексът е по-хубав от всякога.
  • Една от тънкостите на добрия секс е подходящата поза, а асаните (позите в йогата) постепенно ви правят по-гъвкави и укрепват мускулите ви, с което сексуалният ви живот ще достигне едно по-високо ниво, включвайки и много пози от Кама Сутра, които до момента сте намира за неудобни и дори немислими.
  • Дихателните техники, уменията за концентрация и контрол върху сексуалната енергия, които придобивате чрез йога тренировки, помагат за удължаването на сексуалното удоволствие и издръжливост, повишаване на чувствителността и по-лесно достигане до оргазъм.
  • Йога упражненията ви учат не само да контролирате съзнанието си, но и тялото си, като практикуването на асаните се доближава до ефекта от упражненията на Кегел.
  • Не е задължително, с цел подобряване на сексуалния си живот, да тренирате йога заедно с партньора си, но съвместните йога упражнения засилват емоционалната връзка помежду ви и подобряват синхрона между мислите и действията ви, което със сигурност ще повиши  качеството на секса.

29.03.2018/Ели Йорданова

Още за: йога

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Тайната на йогическия секс".

Още от "Секс тайни"

Секс по време на цикъл?

Секс по време на цикъл?

Сексът по време на цикъл е табу за много жени. За други обаче е напълно нормално и дори много възбуждащо преживяване. Да правим секс по време на цикъл може да бъде много по-приятно приключение отколкото подозираме.

Как съсипвате сексуалния си живот?

Как съсипвате сексуалния си живот?

Подсъзнателно всеки търси причините за сексуалните си проблеми в партньора или други външни фактори, но никога не признава, че всъщност проблемът е в самия него. Ето защо и как сами съсипвате сексуалния си живот.

Секс пози, които мъжете обожават, а жените ненавиждат

Секс пози, които мъжете обожават, а жените ненавиждат

Смяната на дузина секс пози няма да ви гарантира оргазма, на който се надявате, колкото, ако се придържате към 2-3 от любимите си пози в секса. Проблемът е, че мъжете и жените понякога си падат по различни секс пози.