Заблудите, заради които се връщате при бившия

0 коментара0/5

"Да" се съберем ли пак или "Не"? Този въпрос навярно ви е терзал поне веднъж в живота. И навярно повечето от тези заблуди са ви подтикнали да вземете решението да си дадете втори шанс. Голяма грешка. Ето защо:

Заблудите, заради които се връщате при бившия

Този път всичко ще е различно

Така е, но промяната ще е към по-лошо. Според проучване двойките, които се събират след раздяла обръщат по-малко внимание на положителните страни във връзката си, а се концентрират върху негативните, довели до раздялата им. И всъщност не се стараят да променят нещо, за да потръгнат нещата, а живеят в миналото, което води до следваща раздяла.

Той се е променил

Хората не се променят. Нито вие, нито той. Но и не е необходимо. Явно не сте един за друг. Пък и за да промените един досаден навик е нужно време, мотивация, постоянство, вътрешно желание, воля. Дали бившият ви мъж ги притежава?

Никой не ме познава по-добре от него

Може и да сте прави. Все пак прекарвате доста време заедно. Но това достатъчно ли е, за да бъде щастлива връзката ви? Понякога е нужна малко повече загадъчност в любовта, за да бъде жив интереса един към друг. Ако сте прочетена книга за някого, или той за вас, то няма какво повече да очаквате един от друг.

Заобиколени сте от идиоти и надали ще намерите някой по-читав

Всъщност работата е там, че може би не ви се започва всичко отначало, при положение, че не е ясно дали ще си заслужава. Това означава да излезете от зоната си на комфорт и да рискувате в търсене на нещо по-добро. И решавате, че бившият ви не е перфектен, но пък си е изцяло ваш.

Нямате време за срещи в търсене на перфектния

Ако не си падате по срещите или издирването на подходящи мъже в социалните мрежи, ако за вас всичко това е губене на време, може би наистина ви се върти в главата, че е по-добре да се върнете при бившия, вместо да се лутате в търсене на по-добър.

Добави описание

Сега сме приятели, пък ще видим какво ще стане

Приятелството с бившия е по-скоро фаза на плавна раздяла помежду ви. Приятелството между бивши е почти невъзможно. Нито може да се отдадете на чувства, дори и да има такива, не са силни, нито може да бъдете истински приятели, да си споделяте, да се доверявате един на друг и прочие. 

Секс с бившия

Много двойки след раздяла продължават да се срещат просто за секс. Но това не е причина да се връщате отново при бившия. По-скоро е буферен период между раздялата и следващата ви връзка. Но по-добре да не ви става навик, защото сексът с бившия всъщност може да доведе до застой в любовния ви живот и намирането на по-добър от бившия ви.

Бившият не иска да се откаже от вас

Ако след раздялата бившият ви започне да проявява интерес към вас, такъв, какъвто дори по време на връзката ви не сте виждали, не се подлъгвайте. Всички тези съобщения, обаждания, подаръци не са продукт на любов. По-скоро са отчаян писък от собственически желания към вас. Не се учудвайте, ако в терора се включат и родителите на бившия ви, негови приятели, колеги и т.н. И всички ви обясняват колко сте прекрасна, как той се е държал като идиот, но заслужава да се съберете.

07.09.2017/Ели Йорданова

Още от "Тя"

Беззащитна ли е жената на работното си място?

Беззащитна ли е жената на работното си място?

65% от жените се оплакват от сексуално натрапничество. То се случва най-често на работното място с нежелано докосване, опипване или задявки, коментари за външния вид или със съвсем недвусмислени сексуални предложения.

Срамувам се от тялото си!?

Срамувам се от тялото си!?

Мисълта, че трябва да се съблечете за пръв път пред мъжа до вас и той ще ви види чисто гола, ви побърква и буквално заличава всяка следа от самочувствие у вас. Случвало ли ви се е да се чувствате точно така?

Моделът и актриса Кара Делевин има сериозна връзка с певицата Сейнт Винсент

Лесбийките – какво трябва да знаете за тях

Повечето хетеросексуални хора имат погрешни разбирания за хомосексуалистите. Ето защо лесбийките повдигат завесата и разясняват кое е редно и кое не по отношение на техния интимен свят.