12 знака, че си имате работа с нарцис

0 коментара0/5

Нарцисите са до болка влюбени в собственото си отражение в огледалото, но при първа среща не винаги това става очевидно. Ето как да разберете дали си имате работа с нарцис.

12 знака, че си имате работа с нарцис

Пришпорват нещата

В началото това ви изглежда като най-хубавото възможно нещо за връзката ви. Но това е криворазбрана любов. По-скоро нарцисът в него иска възможно по-бързо да упражни контрол върху отношенията ви.

Обръщат ви гръб

Тъкмо когато си мислите, че нещата са ОК, той ви обръща гръб, защото единственото, от което се интересува е егото си. Нарцисите са обичайно с променливо настроение и най-често държат отговорни именно вас за начина, по който се чувстват, очаквайки да ги успокоявате.

Пленяват ви с мелодраматична история

Още на първата ви среща той е безкрайно искрен, споделя болезнени за него истории, открит е дори не крие сълзите си, а вие попадате в капана му, вярвайки, че най-накрая сте открили свестен мъж. Впоследствие се оказва, че си имате работа с нарцис, който обича да се оплаква, да бъде отешаван, търси постоянно внимание и т.н.

Винаги са прави

Нарцисите са хора, които силно вярват, че те винаги са прави и вие не можете да им отнемете това право. Те смятат, че са по-добри от всички останали и очакват околните да им се прекланят. 

Критикуват ви, за да се почувстват по-добре

Когато се почувстват несигурни и нещастни, тяхното решение е да си намерят изкупителна жертва, с чиято енергия да подхранят настроенеито си. Те се нуждаят от някого, когото да обвиняват и когото да държат отговорен за нещастията си. 

Обичат да говорят само за себе си

Винаги ще намерят начин да обърнат разговора в посока, в която да изпъкнат те самите. Нарцисите не се вълнуват от другите, но очакват от другите да се вълнуват от тях. 

Добави описание

Трябва винаги да става на тяхното

Те не приемат чужди решения и начини да се случат нещата. Зачитат за правилно само това, което те самите са измислили. Не са способни на компромиси и са склонни към агресия, ако някой им се опълчи. 

Не спазват уговорките си

Независимо дали става дума за бизнес обяд или среща за кино, няма как да очаквате, че един нарцис със сигурност ще се появи на уреченото място и време. Способни са да не се появят без да кажат или да кажат в последния момент, че не са на кеф и няма да дойдат. 

Не са способни на емпатия

Абсолютно безразлични са към чувствата на околните. Ако нещо не ги касае лично, то няма значение за тях.

Влияе ли женският успех върху мъжкото его? >>>

Добри актьори са

Могат бързо да сменят "кожата си", за да завъртят главата ви, но нрава си никога няма да сменят.

Манипулативни са

Обичат да си играят игрични с вас и да ви върятят на малкия си пръст, а вие може дори да не сте разбрали това. Знаят кога да бъдат мили и да се покажат пред околните като такива, но насаме са съвсем различни.

За какво лъжат мъжете? >>>

Брутално честни и критични са

Няма да пропуснат да отбележат, че днес не изглеждате добре, че имате бримка на чорапогащника, гримът ви се е размачал или че нямате и капка мозък в главата си. И целта им е просто да изпъкнат и да покажат, че те са в пъти по-добри от вас във всяко едно отношение, а вие, колкото и да се опитвате, няма как да ги настигнете.

28.12.2017/Ели Йорданова

Още за: мъже, нарцис

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "12 знака, че си имате работа с нарцис".

Още от "Той"

Мъжът – вечният Питър Пан

Мъжът – вечният Питър Пан

Хемингуей, Пикасо. Че Гевара - все големи „деца" според италианския психоаналитик Алдо Каротенуто.

Митовете на пиещите мъже

Митовете на пиещите мъже

Изпращам тази статия, защото се надявам, че ще помогна на много жени, които живеят в ужас като мен – обичащи, но неспособни да съжителстват с демона на алкохола в сърцето на любимия.

Какво не харесват жените?

Какво не харесват жените?

Понякога мъжкият чар се крепи само на магия. Тя пък е преходна. Затова силният пол трябва да се замисли, какво не обича жената до него и всички шансове ще бъдат на негова страна.