7 неща, с които дразним мъжете

0 коментара0/5

Мъжете ни обожават. Харесва им как изглеждаме, как ходим, как ухаем, как се смеем... Понякога обаче се държим по начин, който направо не понасят. Научете 7 от нещата, с които дразним мъжете

7 неща, с които дразним мъжете
 © Сн.: iStock.com

1. Ревнуваме ги

Само да спомене женско име, и стомахът ни се обръща. Започваме параноично да се питаме коя е пък тази, откъде я познава, в какви отношения са, хубава ли е... Накрая се оказва, че това е безличната възрастна секретарка от офиса му. А бихме могли да си го спестим. Той е с нас и дори да има любовница, няма да я споменава.

 

2. Говорим закодирано

Когато той ни попита „Сърдиш ли ми се за нещо“, категорично отговаряме: „Не!“, а всъщност сме като вулкан пред изригване. Мъжете са устроени по-просто от нас и затова им е  трудно да разберат с какво са ни ядосали, ако не им го кажем директно. Затова най-добрият начин е просто да го изречем – бавно и членоразделно, например: „Това, че си разхвърляш дрехите навсякъде и очакваш да ги събирам след теб, ужасно ме дразни, моля те, спри да го правиш!“

 

3. Навлизаме в личното им пространство

Имаме странния навик да се грижим прекалено за мъжете и да превръщаме техните вещи в наши. За пети път тази сутрин му оправяме вратовръзката или по половин час ровим в гардероба, за да му намерим най-подходящата риза, и не виждаме нищо нередно в това. Ако обаче си представим, че той ни казва с каква прическа да ходим на работа, колко да ни е къса полата и колко дълбоко деколтето, едва ли това ще ни се стори в реда на нещата.

 

4. Прекалено сме емоционални

Мъжете не понасят, когато плачем, просто защото не знаят какво да правят в такава ситуация. Това ги кара да се чувстват безпомощни. Обикновено успяват да измислят нещо от сорта на: „Всичко ще се оправи, скъпа!“, с което само ни вбесяват. Това пък вече съвсем ги обезкуражава.

7 неща, с които дразним мъжете

 

5. Използваме секса като оръжие

Така тълкуват мъжете резултата от семейния скандал. Ние сме обидени и не искаме да сме интимни с човека, който преди половин час ни е разплакал. За тях пък няма никакъв проблем. Скандалът е приключил, в момента им се прави секс, а ние се дърпаме. Значи го манипулираме. Не е добра идея да се съгласим на интимен контакт само за да не го обидим. Нека, вместо да се цупим и да спим в друга стая, да му обясним защо не искаме да правим секс точно в този момент.

 

6. Критикуваме другите жени

Много ни е трудно да похвалим друга представителка на нежния пол. Вместо това правим такъв разбор от обувките до прическата, че изкарваме нещастната женица роднина на Баба Яга. А пък ако случайно ни се иска да похвалим някоя хубава дама, не ни е приятно да я навираме в очите на любимия. Тук решението е златната среда. Ако не сме в състояние да кажем добра дума за дадена жена, то поне да не я разнищваме пред половинката си. Не толкова за благото на въпросната дама, а заради нас самите. Когато хулим някоя жена, мъжете ни решават, че го правим, защото се чувстваме застрашени от нея.

 

7. Много говорим

Ужасява ги фактът, че на въпроса: „Как мина денят ти?“, ще им отговаряме поне половин час. Причината не е в това, че не ги интересува какво ще им кажем. Просто не държат да знаят всеки детайл от случилото се – напълно достатъчна им е основната сюжетна линия.

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 неща, с които дразним мъжете".

Още от "Той"

Пазете половинката си, ако наближава петдесетe!

Пазете половинката си, ако наближава петдесетe!

Мъжете са биологично програмирани да се влюбват на около 50-годишна възраст, сочи анкета на учени от Института по психология в Рим.

Мъжете се страхуват от красавици

Мъжете се страхуват от красавици

Още от 50-те години насам, от Мерилин Монро, Бриджит Бардо, Р.Шнайдер (а преди това Грета Гарбо, Джуди Гарланд) и много други, големите красавици, обожавани от цели поколения мъже, са в повечето случаи нещастни в любовта и браковете си,самотни и недоволни

Ерогенните зони на мъжа

Ерогенните зони на мъжа

Често мъжете се оплакват, че докато правят любов, партньорките им са прекалено пасивни. Не, че те не са спрямо жените, но това е друга тема.