Четворка за събуждане

0 коментара0/5

На коя жена не й се е искало или налагало поне веднъж в живота си да бъде „спасена” от мъж? Дори най-върлите феминистки не могат да отрекат, че подобна еретична мисъл им е минавала през главата

Четворка за събуждане
 © Сн.: iStock.com

Просто на нас, жените, ни е заложено генетично да търсим помощ и да искаме да ни поглезят, независимо дали става въпрос някой да ни ремонтира колата или да ни купи цветя. А и ако трябва да сме откровени, с годините сме установили, че на мъжете това определено им харесва, стига да знаем как да си го поискаме. Психолозите отдавна са открили, че нашето заключение е правилно и са определили четирите основни архетипа при силния пол, които дават основен ориентир в дебрите на мъжката психика. И ако успеем във всеки мъж да разпознаем кой архетип преобладава, можем да сме сигурни че разполагаме с необходимата за емоционалното ни събуждане четворка аса.

Воин-завоевател-ловец

Воин-завоевател-ловец е най-старият архетип в човешката история. Такъв тип мъж се е разхождал на воля още в праисторически времена в търсене на прехрана за себе си и ближните си. На него му се е налагало да изобрети оръдията и да води битки. Затова и в този типаж най-силно е залегнало желанието да защитава околните. От този архетип по-късно са се развили рицарите, а в приказките именно в него ще припознаем героя, който ще спаси принцесата.
Всеки мъж открива в себе си воина-ловеца още в най-ранна детска възраст, когато инстинктивно има желание да удря с камъни приятелчетата си или да се ежи с напетото си поведение. Такъв тип мъже обичат да покровителстват околните и винаги да са прави. Затова не влизайте открито в спор с тях, а кротко им влезте под кожата с погледа на кошута и пърхащите ви мигли. Ако сте мъж и такъв архетип е във вашето  обкръжение, просто приемете че той винаги ще е на по-ръководен пост от вас и ще изкарва повече пари, защото лидерството му е в кръвта. Днешните филми обичат героите, най-вече защото публиката ги харесва, и затова щедро й предлагат от захаросани варианти като Люк Скайуокър от „Междузвездни войни” до по-брутални версии като тази на Колин Фарел в „Зов за завръщане”. Това е стабилният тип, който можете да си вземете за съпруг и да сте сравнително спокойна, че ще ви е мирна главата, стига да можете да го оставите, поне привидно, да командва парада.

Откривател

Откривателят е вторият архетип, който всеки мъж открива в себе си. Забелязали ли сте, че като малки някои момчета предпочитат да се ровят в пясъка и да вярват, че ще намерят скрито съкровище, отколкото да се бият със съучениците си? Ето това са бъдещите откриватели. При този вид не говорим единствено за смели визионери като Христофор Колумб едно време. Лесно ще разпознаете съвременните Колумбовци: те са въоръжени с последния модел телефон, лаптоп и телевизор, обличат се по последна мода и винаги са на ти с новостите, независимо в коя област.
Но, жени, бъдете особено внимателни с подобен тип мъж: той е откривател и по отношение на нежния пол. И то какъв! Всички женкари са подвластни на този архетип, но затова пък трябва да се признае, че чарът им е неустоим. Обичат експериментите, включително и в секса.  Те са задължителното присъствие при откриването на ново заведение в ежедневието и имат заслуги при изстрелването на космически совалки при изключителни случаи.
Основният им недостатък е непостоянството им, което им пречи да се издигнат в кариерата, колкото воина-ловец. 

ВИЖТЕ СЪЩО:

12 знака, че си имате работа с нарцис>>>

Кое прави добрият пич неудържим?>>>

Четворка за събуждане

Търговец

Търговецът е този, който някои психолози свързват с образа на мошеника, а в приказките той е претворен от клоуните и магьосниците. Макар и думата „мошеник” да има негативно значение, в днешно време почти всички, които работят със словото, спадат към този архетип. Търговецът е блестящ, както по време на сделки, така и при водене на преговори. Той се изявява успешно като PR, журналист, дипломат, политик.
Жените обичат търговците, защото остават омаяни от красноречието и от знанията им, но трябва да внимават доколко думите отговарят на делата им.
Този архетип се влюбва рядко, но когато това стане, може и да е верен. Дрехите отговарят на социалния му статут, и когато той е висок, този тип мъж обича да е стилен и да буди възхищение с елегантността си.

Творец

Творецът е архетипът, който мъжът открива в себе си най-късно. Той е свързан с креативната страна и затова точно това е типажът, в който най-малко се проявява мачото. А затова, да си признаем, е необходима известна зрялост. Творецът е съзидателен и трудолюбив, макар и малко отвеян. Той успешно се справя с длъжности като артистичен директор или IT специалист. Разбира се, творците са не по-малко привлекателни за жените от воините. Докато завоевателите мислят как да ни прелъстят с подаръци и загриженост, творците са тези, в които обичаме да се влюбваме. Те ще ни говорят захаросани приказки в лунните нощи, ще ни гледат в очите, а не в деколтето и ще ни ухажват по романтичен начин.
Творецът е добър за съпруг, ако сте еманципирана жена, която държи на свободата си /а такава той ще ви предостави/, в противен случай неговата разсеяност и небрежност към финансовите дела в крайна сметка ще ви изнервят.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Четворка за събуждане".

Още от "Той"

Мъжките страхове - 1

Мъжките страхове - 1

Фобии в периода на ухажване.Най-голямата мъжка фобия – страхът жената да не разбере, че има фобии.

Парите влудяват повече мъжете

Парите влудяват повече мъжете

Два елемента предопределят по-умереното отношение на жените спрямо парите. Първият е семейството, а вторият е свързан с различната анатомия.

Когато един мъж обича една жена

Когато един мъж обича една жена

Когато един мъж обича една жена. Често срещан романтичен сюжет в киното, музиката и литературата. Нещо май съм се размекнал от обилните летни дъждове. Все тая. Знам какво е да обичаш, но трудно го показвам.