Влюбена в гласа му?!

0 коментара0/5

Случвало ли ви се е да се влюбите в глас? Защо гласът му ме подлудява? Напълно нормално е, казват психолозите. Гласът е сексуален инструмент!

Сн.: iStock.com
Сн.: iStock.com

Представят ви непознат мъж. Първото впечатление от него е гласът му – топъл, чувствен, задушевен... Щом започне да говори, каквото и да казва, тембърът му ви кара да си представяте нежни сцени, чувствате влечение. Това е инстинкт, вие нямате никаква вина! А и не можете да направите нищо, за да постигнете безразличие. Ама какво става тук?

 

Гласът му ви разчуства

Подобно на изражението на лицето, гласът на един човек разказва истории, разкрива личността му, неговото емоционално състояние, намеренията му. Човешкият мозък, по-точно зоната на интуицията, има невероятната способност да извлича многобройни информации, скрити в гласа. Когато един мъж иска да съблазнява, когато изпитва желание, гласът му го издава. Емоциите, от своя страна, са „заразни”.

Щом усетите, че мъжът е влюбен във вас, има голяма вероятност да се настроите на същата вълна. Вълнението, което изпитвате, когато чувате гласа му, не е учудващо.

Гласът е първото нещо, което възприемаме от околния свят още в майчината утроба, преди докосването и зрителните възприятия. Този глас, който ни люлее в мелодията си и ни кара да се чувстваме на сигурно място, събужда в същото време първични желания и удоволствие. Ето защо хората са толкова чувствителни към гласовете през целия си живот.

 

Гласът му ви кара да тръпнете

Когато слушаме музика, басовете резонират в телата ни и ние чувстваме това. Плътният мъжки глас, с една октава по-нисък от женския, може да предизвика същия ефект у дамите и да ги накара буквално да потръпват физически.

Изследвания показват, че мъжете със силни, гърлени гласове имат по-високо съдържание на хормона тестостерон в кръвта, а жените реагират чисто физически под въздействието на такъв мъжки тембър, като произвеждат повече полови хормони. Мъжете с подобни гласове са привлекателни, създават у жените впечатление, че са социално издигнати и влиятелни.

Безспорно гласът притежава физически измерения, понякога сякаш обвива човека с втора кожа, въздейства емоционално. Той дори може да предизвика оргазъм, без да има и най-малко физическо докосване. Гласът е толкова мощен, че може да въздейства на тялото и душата от разстояние.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Как се влюбва всяка зодия?>>>

ТЕСТ: Каква влюбена жена сте?>>>

 

Влюбена в гласа му?!

 

Гласът му събужда спомени

Първите еротични изживявания на момичетата често са свързани с мъжки глас на  бащата, на принца от някой анимационен филм, на учителя...

По-късно животът ви среща с мъж, чийто глас ви привлича неустоимо. Възможно е той да прилича на онези мъжки гласове от детството ви и да ви връща в една отминала атмосфера, оставила у вас следи.

Гласът се отпечатва в съзнанието по-силно от образите. Една мелодия, ритъмът на някоя фраза са достатъчни, за да се върнем в миналото и към удоволствието, свързано със спомена.

Ако една жена срещне мъж, чийто глас напомня  този на бивш приятел, с когото е изживяла щастлива любов, мозъкът й бързо ще открие връзка между двамата, зоните на удоволствието ще се активират и хормоналното производство ще се усили.

Изследователите на мозъка смятат, че интуицията никога не подвежда, що се отнася до избора на сексуален партньор. Психоаналитиците пък биха им отговорили, че интуицията не е достатъчна, за да предпази жената от перверзен съблазнител, използващ гласа си, за да омае „жертвата”.

 

Какви женски гласове харесват мъжете?

Някои мъже са привлечени от по-тънки, кристално ясни женски гласове. Вероятно те имат нужда от този категоричен белег на женственост, за да се почувстват по-мъжествени. Или пък плътните женски гласове за тях крият заплаха.

Други мъже са напълно отблъснати от високите нотки в женския глас, които им се струват детски и лишени от чувственост. Жената, която създава впечатлението, че не може да се раздели с момичешкия си глас, внушава идеята за отричане на сексуалността.

В същото време един топъл, леко дрезгав женски глас говори на много от мъжете за опит, самочувствие и силна личност.

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Влюбена в гласа му?!".

Още от "Той"

Мъжът – вечният Питър Пан

Мъжът – вечният Питър Пан

Хемингуей, Пикасо. Че Гевара - все големи „деца" според италианския психоаналитик Алдо Каротенуто.

Митовете на пиещите мъже

Митовете на пиещите мъже

Изпращам тази статия, защото се надявам, че ще помогна на много жени, които живеят в ужас като мен – обичащи, но неспособни да съжителстват с демона на алкохола в сърцето на любимия.

Мъжете омайват жените с лъжи

Мъжете омайват жените с лъжи

Много наследнички на Ева сигурно ще се съгласят, че у мъжа до тях дреме един средновековен рицар, един истински благородник на словото, който по-скоро би промушил някого с копието си, отколкото да го нарани словесно.